வே Norge – Et kjærlighetsbrev til kiwi.com

Uansett hvor du er, er bortskjemt natur bare noen få skritt unna

Den norske regjeringen kunngjorde nylig at Norges grenser vil være stengt for utenlandske besøkende til slutten av august. Så vi trodde det ville ta en stund til vi besøker Fjords land igjen slik at vi kan huske de tingene vi liker best med det. Love் Vårt kjærlighetsbrev til Norge er her.

Naturland

Strimlete fjell, dype elvedaler, bratte vadder, bortgjemte strender, små øyer, vakre fossefall Hvor du enn er, bortskjemt natur er bare noen få skritt unna – Shutterstock

Det er vanskelig å snakke om Norge uten å ta utgangspunkt i det mest fantastiske aspektet av naturen. Skjøre fjell, dype elvedaler, bratte vadder, bortgjemte strender, små øyer, vakre fossefall … Uansett hvor du er, er bortskjemt natur bare noen få skritt unna.

Nasjonalparker er allestedsnærværende, med Hartangerwida og Jottunheim to av de 47 stedene spredt over hele landet. Ja, Norge tar bevaring av sin natur og mangfold veldig alvorlig – heldigvis.

Byer i Norge

Den norske hovedstaden er ung, mangfoldig og nyskapendeDen norske hovedstaden er ung, mangfoldig og nyskapende – Shutterstock

Oslo fortjener et rykte som en flerkulturell by. Den norske hovedstaden er ung, mangfoldig og nyskapende. Hipster- og komediebarer kan enkelt integreres med museer, et slott, en skulpturpark og et operahus. I Oslo-regionen som helhet er det nok å slappe av i Oslofjorden, fra turstier til steinete strender og kystlandsbyer.

Det er mye mer enn bare Norges kule, morsomme hovedstad. Ta den gamle hovedstaden og den nest største byen i landet, Bergen. Det er ikke bare utrolig rik på historie og kultur; Dette skaper den perfekte porten for fjorder.

READ  "På Erasmus glemmer vi noen ganger at folk kan forstå oss når vi snakker fransk"

Uforglemmelig Ford utsikt over Trondheim, fargerike sentrum og Katedralen i Nitros, En av de viktigste religiøse bygningene i Norge og stedet for pilegrimsreisen til «Saint Olav Ways».

Hva med Stavanger? Landets olje- og energihub PeterOlium-museet, en gammel by med alle gater og hvite trehus, og en gatekunstutstilling. Spektakulære severdigheter som Priestolan og Lyceford er lett tilgjengelige fra byen.

Den sørlige delen av landet er spredt med vakre byer og bad i et middelhavsmiljø. Ikke overraskende er området også kjent som «Den norske rivieraen». Hvis du vil reise sørover, anbefaler vi at du legger kristne til på turen. Den unike urbane utformingen og den solfylte havnen er absolutt verdt et besøk. Forsikre deg om at du ikke går glipp av Christian Sund, en vakker havneby som ligger lenger nord!

Mot nord

Det arktiske Norge veksler mellom lange, mørke vinter- og sommernetterArktiske Norge bytter mellom lange, mørke vinter- og sommernetter, når solen ikke går ned under horisonten – Georgia Cavicia

I motsetning til andre deler av landet skifter det arktiske Norge mellom lange, mørke vinter- og sommernetter. Forresten, dette er også stedet der du kan se et av de mest fascinerende landskapene av alle: nordlyset.

Tramsey er det største urbane området over polarsirkelen. «Paris of the North» har unik arkitektur, en livlig meny og musikalsk visning og en morsom måte å bekrefte den iøynefallende fugleutsikten over byen og dens omgivelser.

Nærheten til byen til Lofoten-øyene er en ekstra bonus. Loboton Island, en av de mest populære destinasjonene i landet, tilbyr naturskjønn utsikt, rikt dyreliv og utallige fotturer.

Svalbard-øyene har et eget kapittel. Denne øygruppen blir ofte referert til som «Polar Bear Empire», og er så nær Nordpolen som du kan komme. Naturen består ofte av isbreer, isfjell, isbreer og frossen tundra. Å utforske Svalbard er mer utfordrende enn turisme, men det gir absolutt en opplevelse en gang i livet.

READ  «Norge er ikke det samme som i november»

Med Norges bil, tog eller båt?

Jernbanen som forbinder Myrtle og Flume er bare 20 km lang, men den er en av de bratteste i verden.Jernbanen som forbinder Myrtle og Flume er bare 20 km lang, men den er en av de bratteste i verden – Shutterstock

Norway Roads tilbyr fascinerende kjøreturer takket være vakre ruter og fantastisk utsikt. Ta nasjonale ruter, atten motorveier er offisielt anerkjent for sin natur og infrastruktur.

Togturer er på ingen måte billige. Husk at hvis du reiser med tog, kan du bare gå nordover til Bodø, den siste stoppen for det norske jernbanenettet. Hvis du virkelig kommer til en spesiell fest, ta Phloem Railway. Jernbanen som forbinder Myrtle og Flume er bare 20 km lang, men den er en av de bratteste i verden og vil overgå alle forventninger du måtte ha.

Å oppleve Norge sjøveien er mindre givende. Hvorfor ikke dra på en dagstur til nærliggende Fjord? Eller du kan velge langtur på historiske Norwegian Coastal Express (bedre kjent som 4000 km reisen fra Bergen til Kirkens). Hardigruton).

Rik kultur, vennlige mennesker

Det norske folk respekterer publikum med et åpent sinn og toleranseDet norske folk er fordomsfritt, tolerant og respekterer publikum – Shutterstock

Et sterkt samisk samfunn (urfolk i nord), påvirkning fra naboland og en flerkulturell sjel gjør Norge til et sted med stort kulturelt mangfold. Det norske folk respekterer publikum med et åpent sinn og toleranse.

Hver gang jeg gikk meg vill et sted, hjalp lokalbefolkningen meg alltid. Hver gang jeg møter noen under en tur, ville de starte en samtale eller dele varm sjokolade hjemme i den isete snøen (sann historie!). Deres engelsk er feilfri, og deres kjærlighet til naturen og det ytre er ekte og forfriskende.

READ  "Hvis den gamle iPhonen ikke hadde startet, ville vi ikke ha overlevd"

Få mest mulig ut av din norske opplevelse når som helst på året eller hvilket område du besøker. Hvis noe om dette ikke blåser deg litt, beklager, jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.

Likte du denne artikkelen? Det er mye mer for deg Kiwi.com historier.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *