10 år med eventyr og farer unngått på Mars

Han har studert marsjord i 10 år. Curiosity reiste mer enn 28 kilometer og revolusjonerte vår kunnskap om den røde planeten, men den gikk nesten forbi flere ganger! Gjenopplev eventyrene i denne lille roveren.

Du vil også være interessert


[EN VIDÉO] Nysgjerrighet: Bilde av Mars-landingen
Fanget av Marti-kameraet (Mars Descent Imager) med 4 bilder/s, Curiositys nedstigning inn i Mars-atmosfæren (2,5 min), fra separasjon av varmeskjold til touchdown.

Lite om det revolusjonerte vår kunnskap om Mars» fortid Curiosity rover, i undersøkelsen 6. august 2012, hadde noen skader underveis. Men hva var de? Et år etter starten på reisen hans, kjennes den første frykten: nysgjerrighet Indikerer tap av energi. NASA-forskere prøver så å rydde opp i problemet, for så å starte det på nytt en uke senere, og til slutt er alt bra!

Fra desember 2013 er overflaten på Mars full av småstein og derfor spesielt ru. Hjul av interesse ! Ifølge forskerne som er ansvarlige for designen, degraderes disse veldig raskt, men dette hindrer ikke roveren i å fortsette sitt oppdrag.Mars utforskning ! I 2017 gjør hjulene mange innvirkninger, spesielt på grunn av steinene som kalles «to». En gang til avKrokodille «, er spesielt farlig. Forskerne integrerte deretter en ny mekanisme i roveren som lar den justere hastigheten etter terrenget.

Nysgjerrighet har hukommelsesproblemer

Men den største bekymringen var ikke nivået på roverens hjul, men snarere dens indre struktur. Faktisk er direkte reparasjoner ikke mulig, alt gjøres eksternt, så hvis det ikke er kommunikasjon mellom Jorden og Mars, vil arbeidet lide. Så i 2018, når Nysgjerrighet har hukommelsesproblemer Hans sentral enhetAlt ble løst veldig raskt for å unngå omfattende skader, og all data ble overført til «sekundær». hjernen «Fra Robot !

READ  NASA mistet to orkan-se-satellitter under oppskytingen

Andre feil oppsto under roverens 10 år lange oppdrag Noen er uforklarlige Som i 2019 startet NASA på nytt i sikker modus uten forskernes viten. Men det hindrer ham ikke i å fortsette oppdraget i dag, mens det opprinnelig var planlagt å vare bare ett marsår, eller 687 dager!

Interessert i det du nettopp har lest?

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *