10 drept i knivstikking i avsidesliggende område, to mistenkte rømte, menneskejakt i gang


To mistenkte rømmer. De ble identifisert som Damien Sanderson (31) og Miles Sanderson (30). Politiet ga raskt ut en beskrivelse av dem.

«Vi har funnet 10 døde mennesker på 13 steder i James Smith Cree Nation og Weldon, Saskatchewan, i den vestlige provinsen av landet,» sa Rhonda Blackmore, assisterende politiassistent i Royal Canadian, under et intervju.

«Flere ofre har blitt skadet, hvorav 15 har blitt ført til forskjellige sykehus så langt,» la han til, og la til at politiet søkte etter «to mistenkte» og undersøkte «mange åsteder».

Et varsel om farlig person ble sendt ut søndag morgen til folk over hele provinsen Saskatchewan da politiet reagerte på «flere knivstikking på flere steder» i stammesamfunnet James Smith Cree.

Politiet mottok den første samtalen om knivstikking på James Smith Cree Nation klokken 05.40 lokal tid, etterfulgt av andre, sa Blackmore.

«Myndighetene tror noen av ofrene ble målrettet av de mistenkte og andre ble tilfeldig angrepet,» sa han.

Mistenkte ble først rapportert i provinshovedstaden Regina, 300 kilometer sør.

Varslingen og søket spredte seg senere til de nærliggende provinsene Manitoba og Alberta, et område som er halvparten av Europas størrelse.

READ  Det er den mest utførte kosmetiske kirurgien i verden

Saskatchewan Health Authority fortalte AFP at de hadde implementert nødprotokoller for å håndtere et «stort antall kritiske pasienter».

«Vi kan bekrefte at en rekke mennesker blir veiledet og støttet på tvers av flere nettsteder, og en oppfordring til ytterligere ansatte er satt på plass for å svare på denne situasjonen,» la han til.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *