10 fantastiske rombilder fra reisefotografen i år 2020

Når denne pandemien er over, vil du ha reiseopplevelser som gir deg et nytt perspektiv? Så gå og opplev en total solformørkelse. Og nordlyset. Og en mørk himmel med Melkeveien som buer over hodet.

Denne uken har du sett resultatene av Årets reisefotograf 2020 pusset over hele media, men stjernens virvler var, som ofte tilfelle, bilder tatt ikke fra jorden, men fra himmelen vår.

Den samlede vinneren var den russiske fotografen Vladimir Alekseev, hvis portefølje inkluderte hovedbildet for denne artikkelen: en total solformørkelse på Svalbard 20. mars 2015. «Om morgenen startet en snøstorm og himmelen var dekket av skyer.» Alekseev sa om formørkelsesdagen. «Men en time før formørkelsen forbedret været seg, og jeg klarte å fange dette utrolige øyeblikket.»

Alekseev viste også dette bildet nedenfor av nordlyset tatt i en reindriftsleir på Russlands Yamal-halvøya.

En annen fremtredende nattfotograf i konkurransen var 16 år gamle amerikaneren Nayana Rajesh, som var finalist i kategorien Årets unge reisefotograf.

I Rajeshs portefølje er dette bildet ovenfor av Ghost Ranch i Abiquiu, New Mexico, mens nedenfor er et bilde av Comet Neowise fra juli 2020 tatt fra Muenster, Texas.

«På grunn av den globale pandemien var dette en av de få gangene jeg klarte å fotografere nattehimmelen i år,» sa Rajesh. «Jeg var i stand til å se og fotografere kometen Neowise C / 2020 F3 omtrent 90 minutter fra huset mitt.»

Rajesh viste også dette bildet, deretter tatt i Lone Pine, California. Den har Melkeveien, som på den nordlige halvkule er best å se mellom mai og september.

«Det var en spennende opplevelse for meg å være under en virkelig mørk himmel og å kunne se nattehimmelen i all sin prakt,» sa Rajesh.

Gå tilbake til nordlyset med franskmannen Nicolas Raspiengeas, som ble hyllet i kategorien Reiseportefølje.

Bildene hans inkluderte dette bildet nedenfor av polarlysene på Flakstad Beach på Lofoten. Han brukte en hodelykt for å belyse forgrunnen.

En annen av Raspiengeas bilder inkluderte denne, under, av nordlyset over Senja Island, Norge.

Imidlertid er det sikkert to bilder av solformørkelser i Raspiengeas «portefølje som virkelig skiller seg ut. Den første nedenfor viser den totale solformørkelsen 21. august 2017 i Smith Rock National Park, Oregon, USA.

«Dette er det mest tekniske bildet jeg noen gang har tatt, og et jeg har drømt om å oppnå i årevis,» sa Raspiengeas. «Jeg ønsket å komponere et sterkt og meningsfylt bilde og sette mennesket tilbake i kontemplasjon foran dette unike himmelske fenomenet.»

Ikke fornøyd med det, opprettet Raspiengeas deretter et like overbevisende bilde under totaliteten et par år senere da han fanget dette fantastiske bildet, deretter under den totale solformørkelsen i Argentina 2. juli 2019.

«Jeg ønsket å inkludere et menneskelig element, selv om jeg ikke hadde en presis ide om hvordan,» sa Raspiengeas. «Jeg guidet partneren min med walkie-talkie, til helhetens øyeblikk, og det var der hun i løpet av de viktige sekundene «berørte» solen.»

Til slutt, i dette sammendraget av astroimages av Årets reisefotograf 2020 er en imponerende fangst av italienske Alessio Mesiano.

Berømmet i kategorien Reiseportefølje, ble Mesianos bilder tatt på Færøyene, en skjærgård med forblåste øyer i Nord-Atlanteren mellom Storbritannia og Island.

Du kan se resten av vinnerskuddene på TPOTYs online vinnere galleri.

Ønsker deg klar himmel og store øyne.

READ  Kommer snart en nyhet i smarttelefoner, Clear Calling

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *