1000 amerikanske marinesoldater ankommer Norge for trening i kaldt vær – Europa

1000 amerikanske marinesoldater ankommer Norge for trening i kaldt vær

Mer enn 1000 marinesoldater og sjømenn har ankommet Setermoen, Norge, for trening i arktisk krigføring, sa Marine Corps Forces Europe og Africa fredag.

Marinesoldatene med base i Camp Lejeune, North Carolina, er en del av en roterende styrke som trener med den norske hæren og andre NATO-allierte.

«Muligheten til å styrke dette historiske forholdet til den norske hæren og forbedre ferdighetene våre i arktisk krigføring er uvurderlig for våre styrkers beredskap,» sa oberstløytnant Ryan Gordinier, sjef for 3. bataljon, 6. bataljonsregiment. Marine Corps, i en uttalelse.

Marinesoldatene har hatt en jevnlig tilstedeværelse i Norge siden den kalde krigen og fortsetter å opprettholde store våpenarsenaler i norske huler. Marine Corps-oppdraget i Norge ble utvidet for tre år siden da Corps lanserte seks måneders rotasjoner som innebar å holde Marinesoldatene i Norge i hele året, med påfølgende rotasjoner.

Men i oktober avsluttet marinesoldatene de kontinuerlige rotasjonene og valgte et mer periodisk treningsregime som ga større fleksibilitet. På den tiden sa marinesoldatene også at endringen ville tillate kortere, men større troppsrotasjoner.

I den siste rotasjonen ble alle marinesoldater undersøkt for koronavirus ved ankomst til Norge for å redusere helserisiko, sa Corps.

news@stripes.com

Marines med Marine Rotational Force-Europe 21.1, Marine Forces Europe and Africa, manøvrerer under et kaldt vær live branntreningsarrangement som forberedelse til Exercise Reindeer II i Setermoen, Norge, 20. november 2020. Mer enn 1000 Marinesoldater fra Camp Lejeune, North Carolina, kom til Norge i januar 2021 for å utvikle vinterkrigsferdigheter.

WILLIAM CHOCKEY / US MARINE CORPS

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *