11.000 ansatte ble sagt opp. Meta, morselskapet til Facebook, Instagram og WhatsApp, sier opp 13 % av arbeidsstyrken

For første gang siden opprettelsen av Facebook ble Mark Zuckerberg tvunget til å kunngjøre en sosial plan til sine ansatte onsdag.

«I dag deler jeg noen av de tøffeste endringene vi har gjort i Meta-historien.Det kunngjorde Zuckerberg i et brev til ansatte.Jeg har bestemt meg for å redusere teamstørrelsen med omtrent 13 % og en del av våre 11 000 talentfulle ansatte.«

Ansettelser i gruppen, som også eier det sosiale nettverket Instagram og direktemeldingstjenesten WhatsApp, har også vært frosset til slutten av mars 2023.

«Jeg vil ta ansvar for disse beslutningene og hvordan vi kom hit. Jeg vet at dette er vanskelig for alle, og jeg er spesielt lei meg for de som rammes.Mr. Zuckerberg la til. Meta spesifiserte ikke umiddelbart den nøyaktige geografiske fordelingen av nedskjæringer.

Konsernet, som hadde om lag 87.000 ansatte på verdensbasis ved utgangen av september, rapporterte om skuffende økonomiske resultater i tredje kvartal med et kraftig fall i salg og fortjeneste, samt stagnerende brukere.

Den dårlige helseposten har akselerert selskapets fall, som har tapt mer enn 70% siden starten av året på Nasdaq. Zuckerberg kunngjorde også ved denne anledningen at gruppens arbeidsstyrke ikke ville øke og kunne reduseres innen utgangen av 2023.

I USA vil oppsagte ansatte motta 16 ukers grunnlønn og ytterligere to ukers lønn for hvert tjenesteår. Selskapet vil dekke deres helseforsikring i 6 måneder.

Den er også forpliktet til å hjelpe ikke-amerikanske ansatte med deres arbeidsvisumprosedyrer.

Teknologioppsigelser

Oppsigelsene i Meta er en del av en bredere kontekst med massive avganger i sektoren, spesielt i møte med en nedgang i annonseinntekter, brød og smør fra mange teknologiselskaper. I slutten av august kuttet Snap, morselskapet til Snapchat-appen, rundt 20 % av arbeidsstokken, eller mer enn 1200 ansatte.

READ  Skammen over Skottlands lave produktivitet har blitt kritisert av administrerende direktører

I forrige uke rapporterte to Silicon Valley-selskaper, Stripe (online betaling) og Lyft (bilreservasjoner for sjåfører), masseoppsigelser da Amazon frøs ansettelser ved kontorene sine.

Twitter, som nylig ble kjøpt opp av Elon Musk, har sagt opp omtrent halvparten av sine 7500 ansatte.

På Wall Street, hvor Meta-kunngjøringen var allment forventet, var gruppens aksjekurs opp litt over 4 % i elektronisk handel før åpning.

«Det er en trist og uunngåelig tidMr Zuckerberg skrev.Til de som drar vil jeg nok en gang takke for alle bidragMr Zuckerberg skrev.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *