11 land signerer en felles erklæring mot Storbritannias svar

Elleve land signerte en felles uttalelse mandag. “Fiskekortsøknader er ufullstendige og upassende“, Beslutningen fra Rådet for europeiske landbruks- og fiskeriministre, departementet for den franske sjøfart beklager.

Belgia, underskriver

I tillegg til Frankrike, har Tyskland, Belgia, Kypros, Spania, Hellas, Irland, Italia, Nederland, Portugal og Sverige signert erklæringen.

I henhold til Brexit -avtalen kan europeiske fiskere få lisens til å fiske i visse britiske farvann. Men franskmennene og engelskmennene krangler om arten og mengden av dokumentene som skal leveres.


Ku Les også: Brexit: Dublin anklager London for å avvise EU-foreslåtte løsninger


Av de mer omstridte fiskesonene (6-12 miles utenfor den britiske kysten og Kanaløyene) har London og Jersey totalt mer enn 200 permanente lisenser, mens Paris fortsatt søker 244.

Bare et felles svar vil tillate EU å vurdere fredelige forhandlinger med vår britiske partner.

Denne felleserklæringen er et viktig skritt fordi bare et felles svar vil tillate EU stille å vurdere forhandlingene med vår britiske partner.“, Understreket Marine Annik Girardin i pressemeldingen.

“L.Europeiske og franske svar på britiske prosjekter“Vil bli offentliggjort”Andre halvdel av oktober kan inneholde “og” gjengjeldelsestiltak“.

READ  Beviser Bidens "falske luftvåpen" at han ikke egentlig er president?

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *