13 år gammel gutt anklaget for å ha voldtatt seks år gammel jente – NRK Trendelock – Lokale nyheter, fjernsyn og radio

Hendelsen ble politianmeldt fredag ​​ettermiddag. Politiet sa at jenta beskrev gutten som berørte henne mens hun var på vei hjem fra førskolen.

Den 13 år gamle gutten er nå tiltalt etter straffeloven § 299 for voldtekt av et barn under 14 år. Tiltalte hadde ikke noe tidligere forhold til jenta.

«Politiet etterforsker i detalj hele helgen. Undersøkelser av elektroniske ledetråder, videoovervåking og vitneforklaringer avslørte at gutten var i området på tidspunktet for operasjonen. Den siktede er avhørt av politiet søndag morgen,» skrev politiet i en pressemelding søndag ettermiddag.

– Den lille jenta skulle hjem fra skolen, i et lokalt område der hun bor, hvor hun skulle føle seg trygg og alle de andre barna skulle føle seg trygge. Det er klart at dette er en veldig alvorlig hendelse, sa Bende Beckleb, politijurist i Trendlok politidistrikt.

Politiet har investert betydelige ressurser i etterforskningen av denne saken.

Ytterligere undersøkelse: 13 år gammel gutt er for ung til å bli straffet. Saken blir videre etterforsket for å avklare hva som skjedde, sa Bende Beckleb, en politianklager i Trendelock politidistrikt.

Foto: Ole-Jurgen Finns / NRK

Vil ikke gi en lang forklaring

Den 13 år gamle gutten vil bli avhørt og avhørt på nytt.

– Ved etterforskningen kontaktet han åstedet på tidspunktet for hendelsen, men ønsket ikke å utdype nærmere i dag hva som skjedde, sa Beckleb i en uttalelse.

Guttens livvakt, Dor Angen, bekreftet også dette.

– Han er knyttet til stedet med lokasjonsdata og bekreftet at han er der. Hva han gjorde på stedet, diskuterer vi ikke. Han var 13 år og sliten i dag, sier Anjan.

Politiet sier at tiltalte vil bli fulgt videre av barnevernet, da den kriminelle aldersgrensen er mindre enn 15 år.

– Det er veldig alvorlig når barn blir utsatt for slike hendelser, spesielt når det gjelder barn som er aktive. Beckleb sier at vi håndterte saken deretter, og alle involverte blir forfulgt videre av den grunn.

Dør kreves

Ungdommer som skal straffes: Tiltaltes 13 år gamle Dor Engine-vakt sier at hans klient er for ung til å bli straffet. Gutten vil bli avhørt flere ganger, og blant andre vil han søke hjelp fra barnevernet.

Foto: Espen Nilsson Holden / NRK

Barneverntjeneste ved politistasjonen

Barnevernsvakten var til stede på politistasjonen i dag.

– Min klient er involvert i barnevernet fordi han er for ung til å saksøke. De vil ha en funksjon til. Jeg var sammen med siktede under rettssaken, og det er min jobb å beskytte den siktedes rettigheter selv om han er for ung til å bli dømt, sier Anjan.

– Politiet fortsetter etterforskningen, den endelige analysen av de tekniske funnene, elektroniske sporene og etterforskningen av den siktede er fortsatt i gang, vi mener vi har funnet den rette skyldige, sa Pente Beckleb i en uttalelse.

Politiet, Predaplic, Trondheim

Dør til dør: Politiet har rikelig med bevis for å finne den skyldige, og har gjennomført flere etterforskninger av jentas omgivelser.

Foto: Bjarte Johannesen

READ  Bergen åpner verdens lengste tunnel dedikert til fotgjengere og syklister.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *