15 dager senere åpnet den russiske militærsjefen ild etter «Kharkiv-fiaskoen».

Denne mandagen kunngjorde Natalia Goumeniuk, en militær talskvinne for Sør-Ukraina, at den ukrainske hæren hadde gjenerobret «omtrent 500 km2» land okkupert av russerne. Ukraina sa at de hadde gjenerobret totalt rundt 3000 km2 fra russerne, mest i Kharkiv-regionen i nordøst, under et lyn-motangrep som tvang Moskvas tropper til å trekke seg tilbake.

Nyheter som ikke gledet Kreml. Og spesielt for Vladimir Putin. Til og med engelske medier The Independent mener den russiske presidenten har tatt sterke beslutninger. Faktisk ville han ha bestemt seg for å erstatte Roman Bertnikov, som var generalløytnant. Beslutningen ble tatt etter 16 dager om å sette soldaten til ansvar for områdets styrker. Tidligere var han sjef for russiske styrker i Syria før han flyttet til Ukraina for å lede tropper i Folkerepublikken Donbass.

Russland har ennå ikke bekreftet denne informasjonen. Ukraina sørger på sin side for at personen blir erstattet av generalløytnant Oleksandr Lapin. Etter det ukrainske motangrepet lovet den russiske forsvarsministeren at tilbaketrekkingen av tropper i nærheten av Kharkov skyldtes en strategisk «omstilling». Versjon avvist av Ukraina.

READ  Hvem er Valery Gerasimov, den nye russiske sjefen for intervensjonen i Ukraina?

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *