16 grader i hyllene: I La Louvière kutter et supermarked oppvarmingen for å spare penger

I La Louvière tok lederen av et supermarked en avgjørelse i høst: å slå av oppvarmingen. På løypene nå er det 16 grader i stedet for de vanlige 19.

«Alle bør ta hensyn til både strømforbruk og varmeforbruk»tenkte Xavier. Supermarkedssjefen føler allerede forskjellen: «Besparelsene er betydelige fordi vi for tiden har et gassdepositum på rundt 5000 euro i måneden, noe som fortsatt betyr en reduksjon på 50 000 euro i gebyrer, noe som er enormt for en stor butikk.», Han sier. For Xavier vil en null-null termostat forbli en realitet til det kalde været slår inn.

For personalet ligger oppgavene i butikken i ulla. OK så lenge det ikke er for kaldt.sier en av de ansatte. For andre som okkuperer mer stabile steder, for eksempel kasseverter, er det fortsatt installert en ekstra varmeapparat. «Jeg forstår tilnærmingen til økningen i energiprisene… Selv hjemme slår jeg ikke på oppvarmingen»innrømmer hun uten å nøle.

I tillegg til besparelser har denne prosedyren betydelige fordeler: «Dette lar oss opprettholde en fin temperatur som ikke er for varm for å bevare friskheten til frukten vår.»Xavier, manageren, avslutter.

«Å handle, det er ikke flaut»

På kundenivå kreves det i de aller fleste også forståelse. «Det er litt kjøligere ute, så vi er allerede kledd deretter,» Kunden merker det mens en annen bruker erkjenner det «Å handle, det er ikke flaut». Men andre forblir i reserve: «Det plager meg, før var det ikke sånn»Regelmessige klagesanger. «Nå må vi skynde oss utenfor for det er kaldt overalt.» Det er bare noen uker igjen før varmen kommer tilbake.

READ  NORGES BYRÅD: Styremedlem sverget, gjeldsdebatt | Søtet

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *