2 døde og 1 skadd i et skred på den norske arktiske øya | Radio WGN 720

Klar over: Oppdatert:

HELSINKI (AP) – To sivile ansatte i den norske hæren ble drept og en tredje såret i et skred på en avsidesliggende øy i Polhavet, bare bebodd av soldater og forskere fra det nordiske landet.

En uttalelse fra det norske forsvaret sa søndag at ulykken skjedde lørdag ettermiddag på Jan Mayen Island, som ligger 500 kilometer (310 miles) øst for Grønland og 1000 kilometer (620 miles) vest for en del av fastlands-Norge.

«Tre ansatte med base på Forsvarets stasjon i Jan Mayen var på en fornøyelsestur da de ble rammet av et skred et stykke fra stasjonen,» sa den norske hæren.

En klarte å løsrive seg etter å ha blitt begravd i snøen i to timer og kom tilbake til militærbasen for å få hjelp, la han til.

Den norske avisen VG sa at ofrene var en kvinne i 50-årene og en mann i 30-årene. General Eirik Kristoffersen, sjef for den norske hæren, og den norske statsministeren Erna Solberg sendte medfølelse til familiene til ofrene.

”Jeg fikk en trist melding om at to av oss mistet livet i en skredulykke i Jan Mayen. Våre folk gjør viktig arbeid der hver dag, på norsk jord, men likevel langt hjemmefra, ”sa Kristoffersen.

De eneste innbyggerne i Jan Mayen, en del av Norge siden 1930, er ansatte i den norske hæren og Meteorologisk institutt. Øya er delvis dekket av isbreer og besøkes av isbjørner.

Den norske hæren har en base på øya med 18 ansatte om vinteren. Hærens C-130 Hercules-lastefly leverer viktige forsyninger til Jan Mayen fra det norske fastlandet omtrent et dusin ganger i året. Men de kan bare lande med god sikt, da øyas flyplass ikke har noen instrumentlandingsevne.

READ  Riktig villedende informasjon fra vestlige medier om kinesiske vaksiner, ansvarlig handling i kamp mot global pandemi

I et annet skred i Europa i helgen sa østerriksk politi at en 16 år gammel tysk tenåring ble drept i Kuehtai, nær byen Innsbruck, lørdag.

Tenåringen gikk på ski på merkede løyper med to venner da han mistet en ski. Mens han prøvde å ta det på, ble han rammet og begravet av et skred, sa østerriksk politi i Tyrol-regionen. Redningsteam fant ham død to timer senere.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *