2021 markerer ett århundre for familiebedrifter i Petersburg

Jubileumsbannere er i jernvare- og dagligvarebutikker i Hammer og Wikan (Joe Viechnicki / KFSK)

2021 er et stort år for familiebedriftene i Petersburg som driver dagligvarer, hvitevarer og nærbutikker.

Hummer og Wiccan feirer 100-årsjubileumDen tiende Minnesmerke i år med noen arrangementer planlagt denne og neste måned.

Wendy Wester er sekretær for selskapets styre og er medlem av komiteen som planlegger å feire jubileet. Hun er også barnebarnet til en av grunnleggerne av selskapet, John Hammer, og er spent på å nå milepælen.

“Jeg var veldig ung da bestefaren min døde, men jeg er veldig glad,” sa Wester i et nylig intervju. “Jeg kan ikke tro at det har gått 100 år. Faren min jobbet i butikken i mer enn 40 år. Onkelen min jobbet lenge i butikken. Carlin (Wiccan) jobbet der for alltid. Du vet at du tenker på alle disse menneskene. som kom og levde i livet ditt gjennom årene og du Du kjenner ansiktene som kom og gikk og var kule.

Selskapet fikk sin start da to norske innvandrere, John Hammer og Andrew Wikan, inngikk samarbeid i en virksomhet som heter Petersburg Dairy i 1921. Selskapet startet med salg av melk og fløte fra en melkeproduksjon i Point Agassiz, nær fastlandet. Men det har utvidet seg til andre matvarer og varer. Det har vokst til et selskap med separate dagligvarebutikker og jernvareforretninger og nærbutikker.

I følge familiehistorien i boka Pioneer Profiles, immigrerte de begge separat til USA fra Norge i 1909. Det er ikke kjent om de to kjente hverandre før de forlot Norge.

Selskapets styre planlegger flere arrangementer i samfunnet for å feire 100-talletDen tiende Jubileum. Den første vil være en feiring av grunnleggernes dag 17. april. Det blir gaver og utlodninger i matbutikken den morgenen etterfulgt av en ettermiddagsbegivenhet med konkurranser og spill i jernvarebutikken i sentrum.

READ  Verdens største elektriske ferge produsert av Tyrkia ble sjøsatt i Norge

Wester sa at det opprinnelig var planlagt i mars, men har blitt forsinket på grunn av koronavirusutbruddet

“Å jobbe med samfunnet og snakke med regionen kom til datoen 17. april, som bare er en måned unna det årlige aksjonærmøtet,” sa Westre. “Vi håper at dette året, med 100-årsjubileet, vil de fleste av våre aksjonærer være med oss ​​i byen og feire ikke bare våre 100 år, men bare ved å være sammen når de to familiene starter på nytt med John og Andrew.”

Hun sa at det er 77 aksjonærer i det familieeide selskapet.

Det er flere arrangementer planlagt rundt Little Norway Festival. Selskapet vil avduke et nytt veggmaleri på siden av jernvarebutikken torsdag 13. mai. Det blir gatedans og pølsegrill den dagen, samt et liveband i sentrum. Selskapet planlegger også å delta i showet dagen etter.

Styret planlegger også en spesiell reise for aksjonærene til å besøke Point Agassiz og nettstedet som var veldig viktig for selskapets start. Det kan være andre arrangementer senere på året.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *