22 milliarder samlet inn: hva forteller suksessen til statsobligasjoner oss om belgiske sparepenger?

Kan vi bekrefte, som Nylig nevnt BNP Paribas Fortis administrerende direktør Michael Ancio sa:Statsobligasjoner [a offert] Muligheten for folk som aldri har investert til å gjøre det for første gang«?

Etter å ha blitt kontaktet av Décrypte-teamet, hadde ikke gjeldsbyrået informasjon om den sosiale profilen til kjøperne, heller ikke om deres bosted, eiendeler eller sparerate. Gjennomsnittsbeløpet (dvs. en indikator som ikke tar hensyn til store variasjoner i verdier, ifølge hvilken 50 % av folk kjøpte mer enn dette beløpet og 50 % kjøpte mindre) er ennå ikke tilgjengelig.

Den eneste informasjonen som er kjent for øyeblikket: gjennomsnittlig mengde statsobligasjoner 30.272 euro. i følge ann feely, Forfatter av rapporten om finansiell inkludering Finans, dette Avslør formen at «Ikke alle klarer å skille seg av med disse besparelsene«. Beviset på dette er ifølge den siste tilgjengelige offisielle statistikken, 4,6 millioner belgiere klarte ikke å spare i løpet av en normal måned, altså på én måned. 40,8 % av befolkningen.

I 2021 var det mer enn 18 millioner regulerte sparekontoer, mer enn den totale befolkningen i Belgia. Ifølge Viblevin. med andre ord, Mens noen ikke har sparekontoer, har andre flere og er derfor villige til å frigjøre deler av denne sparingen i ett år.

i følge nylig Nasjonalbankanalyse I Belgia har 12 % av belgiske sparere halvparten av sine eksisterende sparekontoer, eller 150 milliarder euro, mens 40 % av belgierne bare har 5 %.

READ  Den tapte vietnamesiske bilprodusenten er verdt mer på Wall Street enn Ford og General Motors til sammen - Business AM

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *