225 millioner dollar er kostnaden for Boeings arrangement

Wall Street Journal rapporterte fredag, med henvisning til kilder nær saken, at Boeings styre nådde en avtale på 225 millioner dollar (omtrent 194 millioner dollar) i et søksmål anlagt av flere aksjonærer på grunn av manglende tilsyn med 737 Max. Den amerikanske flyprodusenten har også sagt ja til å utnevne en intern og ansvarlig megler med kunnskap om flysikkerhetsprosedyrer.

737 Max ble satt på bakken i 20 måneder etter to dødsulykker, før det gradvis ble tillatt å fly verden rundt siden slutten av 2020. Dette flyet er imidlertid fortsatt en bekymring for Boeing. Siden de første produksjonsfeilene ble oppdaget på slutten av sommeren 2020, har konsernet allerede oppdaget flere nye feil. Så produksjonsratene er redusert til omtrent to eksemplarer per måned, sammenlignet med fem eksemplarer normalt, og leveransene er satt på vent mens det er tid for inspeksjoner og endringer.

Boeing har forsøkt å unngå domstolene, men i september bestemte en dommer i den amerikanske delstaten Delaware at selskapet må møte. Selskapets ledere benektet enhver feilstyring.

I oktober 2018 styrtet en 737 Max og drepte 189 mennesker, mens et annet Ethiopian Airlines-fly drepte 157 mennesker i mars 2019 i Etiopia. I begge tilfeller presset sikkerhetssystemet gjentatte ganger flyets nese ned, selv når det ikke var nødvendig.

Siden funnene av etterforskningen har USA, Canada og EU ryddet himmelen for 737 Max-flyene.

READ  Økonomi fremdeles drevet av kontanter til tross for suksess med mobilpenger - BoG

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *