25 år senere kommer Goldeneye 007 tilbake

Microsoft har annonsert nyutgivelsen av klassikeren «Goldeneye 007» på Switch og Xbox.

Under den siste Nintendo Direct kunngjorde Microsoft utgivelsen av en gjenutgivelse av Goldeneye 007 på Switch og Xbox One/Series. Denne sjeldne klassikeren ble utgitt for 25 år siden for Nintendo 64, og startet ankomsten av førstepersonsskytespill på videokonsoller. Inntil da var sjangeren mest på PC, med klassikere som Doom, Duke Nukem og Quake. Goldeneye 007 åpnet nye dører ettersom det var det første FPS, eller førstepersonsskytespillet, designet spesielt for en spillkonsoll og dermed spillbart på tastaturet i stedet for den uunngåelige kombinasjonen av tastatur og mus.

Utviklet på den tiden av Rare, et britisk studio som var eid av Nintendo på den tiden, hadde tittelen aldri før vært berettiget til en ny utgivelse. Av mange grunner. For det første, fordi det var et lisensiert spill, ikke lett å gjenopplive siden flere aktører er involvert i operasjonen, inkludert eierne av lisensen. Da, fordi to utgivere var bekymret: Microsoft, den nye eieren av Rare, og Nintendo, som hadde publisert tittelen på den tiden. Til slutt, fordi lisensen inntil helt nylig ble «leid» for perioder definert av forlagene, som nektet å dele rettighetene. I lang tid var EA og Activision de viktigste lisensinnehaverne.

For å feire tittelens 25-årsjubileum, måtte Microsoft gjøre noen innrømmelser, mest sannsynlig gå med på å utvikle en Switch-versjon av spillet, for å få grønt lys fra Nintendo. En annen innrømmelse: dette er ikke en nyinnspilling eller til og med en remaster, men en port. Men som vi vet hadde Microsoft internt utviklet en komplett remaster av spillet, med en fullstendig overhaling av grafikken… Utgiveren ville til slutt ha trukket seg tilbake og vil kun tilby en enkel nyutgivelse av spillet, identisk på alle måter med den opprinnelige. bortsett fra noen få padkontroller.

READ  De beste Xbox X-seriespillene kommer i 2022

På Switch vil det være mulig å spille det på Switch takket være emuleringsfunksjonene til konsollen. På Xbox vil spillet integreres i Gamepass og tilbys eiere av Rare Replay-bygget. Den vil imidlertid ikke inkludere en innfødt flerspillermodus.

_
Følg Geeko videre Facebook, Youtube Y instagram slik at du ikke går glipp av nyheter, tester og tips.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *