377 euro utestengt fra kontoen hans, «mange kunder hadde den samme vitsen»


Barbara skriver til oss via «varsle oss»-knappen på www.nordeclair.be Denne vakre kvinnen forstår ikke hvorfor opptil flere hundre euro er sperret på bankkortet hennes etter å ha fylt bensin på Lukoil-stasjonen. Jeg dro for å fylle bensin mandag morgen. Omtrent ti euro fordi jeg kom for sent. Jeg ble virkelig overrasket da jeg fant ut at stasjonen tok 377 euro som «innskudd» fra kontoen min. Jeg ringte banken min, og de fortalte meg at de ble bombardert med samtaler fordi mange kunder hadde den samme vitsen. Er det normalt at Lukoil kan disponere pengene våre på denne måten? spør Barbara.

Faktisk er det en helt lovlig praksis fordi når du betaler ved pumpen med kortet ditt, blir det bedt om en forhåndsgodkjenning på kontoen din. Konkret betyr dette at institusjonen som utstedte kortet ditt midlertidig holder tilbake et beløp fra 125 til 375 euro. Hun gjorde dette fordi hun ikke på forhånd visste hvor mye drivstoff hun ville ta for henne. Dette beløpet, i en eller annen form, representerer det maksimale beløpet som kan brukes på en full tank med drivstoff.

Når fyllingen er ferdig, frigjøres vanligvis den ubrukte saldoen umiddelbart. Det kan imidlertid skje at banken din holder saldoen i en lengre periode, noen ganger opptil maksimalt 14 dager. Dette beløpet blir aldri trukket fra, det fungerer på en eller annen måte som en garanti for betaling.

READ  Elektrisitet, ved, gass eller olje: hva skal du velge for oppvarming i vinter?


Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *