5 beste veier i Norge for motorsykler

Det er noen bedre steder i verden å utforske på to hjul enn Norge. Jeg vet, dette er en dristig uttalelse, men spør meg

Det tilbyr den perfekte kombinasjonen av opprørende raske asfaltveier, andre verdens severdigheter og ubebodde jungler, de beste produktene for en opplevelsessykling. Å ri i Norge er faktisk så gøy, da jeg syklet i 2018 brukte jeg fire ganger så mye som jeg hadde planlagt. Jeg klarte ikke å ta meg opp.

Men det er en barriere. Norge er et stort land som strekker seg dypt inn i polarsirkelen, og det kan ta måneder å utforske det fullt ut. Så hvis du prøver å matche en tur to uker etter jobb, vil du få mest mulig ut av tiden din i dette syklisterparadiset med en klar ide om hva du vil ri.

Derfor slo vi oss sammen med en motorsykkelleverandør Mad Hatter motorsykkeleventyr, Det fungerer Årlig omvisning I Norge å sette sammen en liste over fem ekte må-veier. Hvis du liker det du ser, booker reiseselskapet nå sitt eventyr i 2022.

Fra den dramatiske lengden på asfalten som klatrer de bratte veggene i fjorden til spenningen ved å ri på den nordlige motorveien i Europa, tilbyr disse fem veiene alt du trenger fra en tur i Norge. Så la oss komme i gang.

FV17 – Norges villatlantiske rute

Midt i Norge krymper landet litt, og du kan velge to måter hvis du er på vei nordover. Det er motorveien E6, som er den raskeste måten å reise innover i landet, bortsett fra den tøffe vestkysten av Norge. Eller du har FV17, som har Atlanterhavet og er en av de beste kystveiene i Europa.

READ  - Ingen folkevalgte republikaner vil stå bak dette - VG

Tatt i et rolig tempo, er det en to- eller tre-dagers tur som går mellom øyer (med båt eller underjordisk tunnel) uten å mislykkes, og skaper dette enorme, nesten ubebodde landskapet. Underveis vil du offisielt krysse polarsirkelen og lage deg selv og dine sykkel arktiske oppdagelsesreisende ved navn, virkelig overrasket over den endeløse serien med kurver og kurver gjennom biljardbord-glatt asfalt. Landskap.

Hvis du reiser på denne veien, må du bygge et telt. Norges villleirregler er veldig avslappet i Europa, og camping i skogen under den arktiske himmelen er en minneverdig opplevelse som å ri på veien om dagen.

Lyceum Road – Lyceum

Lyceum Road, Norge

Som et bånd lastet fra himmelen, er Lyceum Road en syklisters drøm.

Den 18 mil lange veien er hugget inn i fjellene over den lille landsbyen Lycepot, som ligger ved foten av en Ford i det sørvestlige Norge. Når du reiser gjennom fjellet, er veien bare en glede å ri i en serie på 27 tette og bratte harper fra 1000 meter.

Bildet over ser attraktivt ut, men det er først når du sykler på veien at du skjønner hvor bratte svingene til den harpen egentlig er. Den beste delen av Lyceum Road? Dette er den eneste måten å komme seg inn og ut av Lycebot, så du vil ri den to ganger.

Under en to-ukers tur i de norske fjordene i 2022, Mad Hatter Motorcycle Adventures, kan du besøke denne veien og utforske de frakoblede fjordene i Sørvest-Norge. Her.

E69 – Veien til Nordcap

Veien til Nordkop, det mest tilgjengelige stedet i Nord-Europa, er vanligvis nedsenket i hodet til touring-syklister, og når den hellige gral av europeiske tohjulingsturer. Dette er synd fordi E69 er en sprukket vei for å ri på sin egen måte.

READ  3 viktige energifakta å huske om Norge

Dette nordlige landskapet er litt flatere enn det fjellrike landskapet i Sør-Norge. Men når skuddene blir påvirket på et eller annet tidspunkt, gjør ikke turen det. Det ufruktbare landet E69 har lange, brede kurver og mange strålende rettigheter som er sårt tiltrengt på en sti som vil se sakte bevegende turistreisende forbi.

Det faktum at det tar deg til NordCop gjør det selvfølgelig også et verdig tillegg til denne listen. Å gå nordover så langt som tohjulinger i Europa er en interessant prestasjon for enhver eventyrsyklist, så ikke gå glipp av muligheten til å ta et bilde foran den ikoniske kloden som ligger på toppen av kontinentet. Gjør ridegutta dine hjemme veldig sjalu.

Trollstigan – Ingefær

Som skribent vil jeg ikke være enig i dette, men ordene gjør rett og slett ikke rettferdighet mot Trollstigen-scenen. Jeg mener, se på bildet over.

Bare 11 stramme Harbin-vendinger tar deg nesten 800 meter over havet fra dalbunnen, som alle forekommer i skyggen av de høye, bratte sidedalsmurene på hver side. Dette er en fantastisk tur. Ikke glem å stoppe ved utsiktspunktet ovenfor for bilder og alle viktige kanineklistremerker.

En syklist fortalte meg en gang at jeg ikke ville reise til Norge bare på grunn av lave fartsgrenser og de tilsynelatende dyre, raske bøtene. Når begge er sanne, stol på meg når du sier at du ikke trenger å bekymre deg for å reise 50 km / t når du kjører på veier som Trollstigan.

Trollstigan er en annen bøtte listevei du kan kjøre på med Mad Hatters motorsykkeleventyr « Tour of Norway i 2022.

READ  - Etter valget skal vi gå med advokatene våre - VG

Atlantic Road – Mere og Romstall County

Atlantic Coast Road Norway

De høye fjordene som gjennomborer Norges forrevne sørvestkyst, er dannet av gigantiske isbreer etter et istidskontinuum, og er en stor og fantastisk påminnelse om den naturlige kraften som skapte Skandinavia.

Å krysse munnen til en av disse Fords er Atlantic Road, en like imponerende konstruksjon som gir fantastisk utsikt over dette fantastiske systemet. Syv broer stiger og faller over de bølgende bølgene i Atlanterhavet, og forbinder en liten del av øyene som tilhører mange vakre fiskevær, hvor du kan stoppe og utforske.

Selv om det kanskje ikke tilbyr den hvite knoketuren som noen andre veier gjør på denne listen, er det en tur som eventyrsyklister i området vil ønske å velge fra bøtte-listen.

Ta en tur på Atlantic Road neste sommer med Mad Hatter Motorcycle Adventures Tour of Norway i 2022.

Kjør de beste veiene i Norge

Så vi har fem utrolige veier du kan ri på en tur i Norge. Nå er det bare å planlegge.

For å utforske motorsykkelmerker og tilbehør, klikk på

Vi har satt sammen denne listen ved hjelp av Mad Hatter Motorcycle Adventures, en turoperatør dedikert til å gi livslange motorsykkelminner for motorsyklister, samtidig som vi reduserer problemene med å planlegge en sommertur til et nytt land. Lær mer om sin tur i Norge i 2022 Her.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *