5 ting å vite om norsk laks

Av Celia Papaix· | Med sjømat fra Norge

I dag møtes vi for å snakke om norsk laks! Hvis norsk laks er den mest konsumerte i Frankrike, vet du alt om denne fete fisken? 5 fakta å vite om norsk laks!

Den nytes rå, kokt, røkt eller syltet. Vi snakker åpenbart om norsk laks! Denne looken er veldig populær i Frankrike, og vi forstår hvorfor. Fra dens ernæringsmessige kvaliteter til dens strenge og regulerte produksjon, tror du at du vet alt om denne fisken? Vi deler med deg 5 fakta om norsk laks!

Hvorfor er norsk laks bra for helsen?

Vi kan aldri gjenta det nok, men norsk laks har enorme ernæringsmessige egenskaper! Sammen med høyt protein-, vitamin- og antioksidantinnhold er denne fete fisken veldig rik på Omega 3. Og hvis du ikke allerede visste dette, er Omega 3 essensielle fettsyrer for kroppen vår. Kroppen vår kan imidlertid ikke produsere dem, så det er nødvendig å forsyne dem gjennom mat, spesielt fet fisk som norsk laks. Det anbefales å spise en gang i uken for å oppfylle disse kravene.

Så denne superfisken spiller en veldig viktig rolle i å opprettholde riktig funksjon av vårt kardiovaskulære, cerebrale, nerve- og hormonelle system.

Hvordan lever norsk laks?

Klimaet i Norge er veldig kaldt. Hvis hannene noen ganger har problemer med å akklimatisere seg til disse svært kalde temperaturene, elsker laksen det! For lakseoppdrettere i Norge er dyrevelferd svært viktig for å garantere et kvalitetsprodukt. Dette er grunnen til at alle tankene er 97,5 % vann for 2,5 % laks. Disse fasilitetene lar fisk svømme og utvikle seg i sitt eget tempo i et bredere og dypere miljø.

READ  "En av våre største oppfinnelser": 1300 år gamle himmelpar oppdaget i Norge

Hvordan fôres norsk laks?

Et norsk laksekosthold er avgjørende for å garantere kvalitetskjøtt rikt på Omega 3, vitaminer og antioksidanter! De fôres med marine og vegetabilske proteiner, gode fisk- og vegetabilske oljer, antioksidanter, vitaminer og mineraler, alt uten GMO. Dette bærekraftige fôret hjelper oppdrettere med å produsere norsk laks av høy kvalitet.

Hvilken påvirkning har norsk laks på miljøet?

Det som gjør norsk laks virkelig unik er respekten for miljøet og miljøet den har utviklet seg i! Lakseoppdrettere i Norge må respektere svært strenge spesifikasjoner. Faktisk er gårder gjenstand for regelmessige inspeksjoner for å måle deres miljøpåvirkning og sikre at de ikke skader undervannet og det omkringliggende miljøet.

I tillegg hviler produsentene gårdene sine i to måneder på slutten av hver avlssyklus for å bevare dette naturlige miljøet. For mat kjøper de kun fra partnere som er 100 % engasjert mot avskoging for å redusere deres miljøpåvirkning.

Hvordan tilberede norsk laks riktig?

Enten den er rå eller kokt, marinert eller røkt, norsk laks er uendelig tilgjengelig for enhver smak! Vi kan bare råde deg til å bruke gravlax-stil. Topp det hele med en fyldig dillsaus og en skive surdeigsbrød og det er ren glede! I tillegg har bukkehornkløver antimikrobielle og anti-inflammatoriske egenskaper, mens naturlig surdeigsbrød er svært fordøyelig og rikt på vitaminer og mineraler. Denne oppskriften er perfekt for å balansere mikrobiotaen din på en sunn og deilig måte!

Vi tilbyr også de tre andre Triks For bearbeiding av norsk laks: i kjøtt, crisp eller tataki. Nå kan du ikke slå denne fisken, gjør ditt valg og nyt norsk laks!

READ  Skiskyting: Darjeeling vender tilbake til Norge | Nordic Mac | N ° 1 Skiskyting
Få de beste nyhetene fra Demotivateur på e-post!

Ved å skrive inn e-postadressen din godtar du å motta vårt nyhetsbrev

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *