7. kropp gjenopprettet fra et gjørmeskred i Norge; 3 mangler fortsatt | Voice of america

OSLO, NORGE – Redningsmenn oppdaget et sjuende lik fra et skred som begravde hus i en landsby nær Norges hovedstad, opplyste politiet søndag, men håper fortsatt at tre fortsatt savnede mennesker kan bli funnet i live.

Tragedien skjedde tidlig onsdag morgen da flere hus ble ødelagt og flyttet hundrevis av meter under en søleflod i landsbyen Ask, 25 kilometer nordøst for Oslo.

Polititalsmann Bjorn Christian Willersrud fortalte reportere at de forventet å finne overlevende i området for raset.

«Det er fortsatt en redningsaksjon til vi bestemmer noe annet,» sa han.

Tidligere søndag sa sjefen for redningsaksjonen, Goran Syversen, til reportere: «Vi jobber hardt med depresjonen skapt av raset.»

«Vi har fem team som jobber samtidig. De gjør en veldig vanskelig jobb som ikke er uten risiko. Imidlertid utvikler vi oss bra,» sa han.

Politiet sa at det siste liket ble funnet i nærheten av der to andre hadde blitt gjenopprettet, men ga ikke ytterligere detaljer. Lag, støttet av snifferhunder, helikoptre og droner, fant tre lik på søndag, ett på lørdag og tre på fredag.

Tre av ofrene, to menn og en kvinne, er identifisert som Eirik Gronolen, 31, Lisbeth Neraas, 54, og Bjørn-Ivar Grymyr Jansen, 40.

Men politiet har gitt ut navnene på de 10 personene, inkludert en 2 år gammel gutt og en 13 år gammel gutt, som forsvant på onsdag.

Ti personer ble også skadet i raset, inkludert en alvorlig som ble fløyet til Oslo for behandling.

Om lag 1000 mennesker av byens 5000 innbyggere er evakuert på grunn av frykt for sikkerheten til hjemmene sine mens jorden fortsetter å bevege seg.

READ  En trailer utover opptredenene til Transformers: Earthspark – Expedition

«Det er en helt surrealistisk og forferdelig situasjon,» sa en av de evakuerte, Olav Gjerdingen, til AFP og la til at familien hans søkte tilflukt på et hotell.

Redningsmenn ble besøkt søndag av kong Harald, hans kone, Sonja, og kronprins Haakon, som tente lys for ofrene i en lokal kirke.

«Jeg har problemer med å finne noe å si, fordi det er helt forferdelig,» sa kongen etter besøket.

«Denne forferdelige hendelsen påvirker oss alle. Jeg sympatiserer med deg som starter det nye året med tristhet og usikkerhet,» sa han i en TV-uttalelse.

Myndighetene har utestengt alle fly i katastrofeområdet til mandag ettermiddag mens de utfører luftesøk.

«Vi ser hvor vi tror vi fremdeles kunne finne overlevende,» sa brannlagssjef Kenneth Wangen og la til at søkeområdet var utvidet.

Redningsteam, som også ønsket å redde familiens kjæledyr, gravde kanaler i bakken for å evakuere ofrene.

Noen lokalbefolkningen har tent lys nær omkretsen av katastrofen for å hedre ofrene.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *