9 år gammel jente takker Facebook-ID for å redde foreldrenes liv: «Det var så skummelt»

En 9 år gammel jente som ble forgiftet av karbonmonoksid har reddet foreldrene sine. Face ID, et ansiktsgjenkjenningssystem innebygd i iPhones, hjalp ham å ringe etter hjelp på farens telefon.

Fakta fant sted natt til 28. til 29. oktober i Massachusetts, USA. Familien ble tvunget til å installere en generator i Brando-familiens hjem etter en kraftig storm i området. Men karbonmonoksid lekket inn i huset da det fungerte feil.

Gassen spredte seg gradvis inn i rommene i huset og den lille jentas mor Marcelina mistet til slutt bevisstheten. Faren, helt panikk i møte med situasjonen, uten å vite hva han skulle gjøre, besvimte til slutt etter å ha ytret et gråt.

Den lille jenta, fascinert av farens gråt, gikk til foreldrenes soverom og fant dem begge døde. Så fikk hun en refleks som reddet livene deres: hun tok opp farens iPhone, låste den opp med Face ID og ringte etter hjelp. Deretter fulgte han instruksjonene fra nødetatene og tok med seg lillesøsteren ut av huset mens han varslet naboen.

Foreldrene, som slapp uskadd, sa at de var veldig stolte over å tenke på datteren deres. “Jeg er så stolt av henne. Hun er veldig smart. Det var så skummelt. Jeg vet ikke hva som hadde skjedd hvis hun ikke hadde ringt etter hjelp umiddelbart. Moren hans forklarer.

READ  John Stewart håner Trumps dårlige skjermskuespillergyldighetsbrev: 'Jeg slipper også SAG-AFTRA !!!'

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *