Å behandle psykiske lidelser uten medisiner er en enestående opplevelse i Europa

Et eksperiment ble satt i gang i 2017 ved et psykiatrisk sykehus i Tromsø by på norskegrensen i Lappland: behandling av psykiske lidelser uten kjemikalier. Hans «medikamentfrie» seksjon er ulik alle andre. Den har seks senger for et team på 24 og har tatt imot hundre pasienter på fem år.

«Når de kommer til enheten, er halvparten på nevroleptika. Jeg tror halvparten av dem har hatt suksess eller er i vellykket abstinens.», forteller divisjonens direktør, Christine Nyqvist, til magasinet «We, the Europeans» (video). Etter enheten i Tromsø er det åpnet få andre «rusfrie» tjenester i landet.

«Lytt til pasienter og behandle dem som likeverdige partnere»

Opphavet til denne bevegelsen var overreaksjonen fra det norske psykiske helsevesenet. President i Pasientforeningen er Mette Elingstalen WSOFordømmer disse bruddene i mer enn ti år: «Tvangspsykiatrien er svært utviklet i Norge. Sammenlignet med mange andre land er det mange som tvinges til å ta rusmidler eller legges inn på sykehus. Hvis man ikke vil ha rusmidler, er det ikke mulig å få hjelp. Dette har blitt fordømt i årevis. FNs komité mot tortur

Sammen med fire pasient- og familieforeninger kjempet aktivisten for kjemikaliefri behandling. I 2015 blir de spurt. Bent Hoje, daværende helseminister, beordret etablering av «medikamentfrie» enheter på offentlige sykehus. Først i verden: «Mitt ønske som statsråd var å skape et helsevesen basert på å lytte til pasientene. I dette systemet var tanken ikke bare å lytte til pasientene, men også å behandle dem som likeverdige partnere. Norge er et lav-hierarkisk land. , så ideen min på den tiden var en del av den norske samfunnsvisjonen.»

> Opptrykk av France Télévisions nyhetsbulletiner på nettstedet Franceinfo og mobilappen (iOS & android), delen «Tidsskrifter».

READ  Sveits vant i Tsjekkia og Norge i Serbia

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *