Å finne en hund i live vekker håp om et dødelig skred i Norge

KØBENHAVN, Danmark (Associated Press) – En liten hund ble funnet i live under mursteinene til et dødelig ras som kjørte hjem i en norsk landsby, og vekket håp om at redningsarbeidere fremdeles ville lete etter tre savnede personer. Syv andre døde.

Politiets talsmann Ivar Mirbo sa at hunden ble funnet sent på mandag «i god stand» i et område der redningsmenn jobbet.

Redning Göran Seversen sa: «Det er en glede for oss og gir motivasjon til å fortsette å jobbe hardt.»

Søkeinnsatsen fortsatte i den rasfylte landsbyen Ask, 25 kilometer nordøst for Oslo. Søketeam med hunder gikk gjennom mursteinene i temperaturer under frysepunktet da helikoptre og droner utstyrt med kameraer for å oppdage varmen fløy over de knuste åsene.

Landsbyen på 5000 mennesker led det verste raset i moderne norsk historie 30. desember, og ødela minst ni bygninger med mer enn 30 leiligheter. Minst 1000 mennesker ble evakuert. Noen bygninger henger nå på kanten av en dyp kløft, som ble 700 meter lang og 300 meter bred.

Den eksakte årsaken til ulykken er ikke kjent ennå, men området har mye raskt gjørme, som kan endre seg fra fast tilstand til flytende tilstand. Eksperter sa at det raske gjørmen, kombinert med de kraftige regnskyllene og det fuktige vinterværet, kan ha bidratt til raset.

I 2005 advarte norske myndigheter folk mot å bygge boligbygg i området og sa at det var et «høyrisikoområde» for ras, men boliger ble bygget der senere på tiåret.

READ  Gassproduksjonen falt i Norge ved feltene Troll, Kvetbjorn og Fesund

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *