Å gi opp smarttelefonen for en dum telefon, en trend som ikke fanger fenua

Hva får folk i storby-Frankrike til å velge denne typen telefoner? Først ønsket om å gå tilbake til det grunnleggende og koble fra. Faktisk, i 2021 anslo en State of Mobil-rapport fra App Annie, et selskap spesialisert i mobildataanalyse som har blitt en global referanse på feltet, at smarttelefonbrukere over hele verden brukte i gjennomsnitt 5 timer om dagen på telefonen din. , en tredjedel av dagen din. Dette er 30 % mer enn i 2019. Franskmennene ligger på sin side litt under gjennomsnittet, med 3.30 om dagen i 2021 (2.45 i 2019). Uten sosiale nettverk, web, e-post og bilder for hånden, ville den dumme telefonen tillate å komme seg tilgjengelig hjernetid

Andre grunner, en viss nostalgi for de første mobilene, for eksempel Nokia 3310 som kom tilbake i 2017, 17 år etter lanseringen. «Jeg tror den typen vintage-nostalgi fortsatt er der,» sier Noelle Lauber. «Vi ser det også med Samsung som utvikler sin nye Flip, vi går tilbake til en sammenleggbar telefon slik vi kjente den. Det er en sammenleggbar smarttelefon som er veldig nær sammenleggbare telefoner.» Forbrukere som henvender seg til dumme telefoner ser også ut til å ønske å unnslippe den personlige datainnsamlingen som drives på smarttelefoner eller er på en miljøansvarlig tilnærming, ettersom smarttelefoner bruker mye energi, både å bruke og å produsere og Dette krever sjeldne og vanskelige å resirkulere materialer .

Faktisk ser det ut til at disse bekymringene ikke er det som driver forbrukerne til å velge en funksjonstelefon. Det er i hovedsak, ifølge operatørene, et klientell av eldre på jakt etter et brukervennlig verktøy eller bedrifter for sine ansatte. Robustheten til denne typen telefoner, men fremfor alt dens attraktive priser er også argumenter som trekkes frem. Hvis den miljøansvarlige tilnærmingen ofte nevnes av fans av den dumme telefonen, er den også til stede blant smarttelefonbrukere, ifølge Noëlle Lauber: «Vi får flere og flere forespørsler om oppussede telefoner. Folk prøver mer og mer å gå mot det. Det er absolutt en gevinst i form av kostnader, men det er fortsatt mange mennesker som gjør det av miljøbevissthet, for å gi produktet et nytt liv.»

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *