«Å prise energi for livsviktig forbruk kan være en løsning,» sier Bertrand Candelon, økonom ved UCLouvain.

Hvordan vil det utvikle seg?energipriser i nær fremtid ? For økonomen Bertrand Candelon, som gikk inn for den tilsvarende QR-gruppen, er det vanskelig å se veldig klart. Det er faktorer som kan presse prisene opp, som slutten på anti-koronaviruspolitikken i Kina eller vinteren, og andre ting som kan senke prisene, som valutakurs og resesjon.

«sannsynligvis, Russisk tak for oljepris Det burde teoretisk sett heve prisen på drivstoff og fyringsoljer i landet vårt, men når vi ser utviklingen i oljeprisen og fremtidsforventningene er det ingen nevneverdig økning.«

prisforbud?

Prisstopp blir ofte fremsatt som en løsning på en krise. Bertrand Candelon virker egentlig ikke overbevist: «Naboene våre stoppet franskmennene, med rekordhøyt underskudd. Våre tyske naboer har skutt inn 200 milliarder, noe som er veldig tydelig, men den tyske budsjettsituasjonen er mye bedre enn vår offentlige gjeld på rundt 60 % av BNP mens vi er på 100 %. På den annen side, hvis prisene går opp igjen som i sommer, så kan det være lurt å få slutt på dynamisk energiforbruk«.

Men for å høre økonomen ved UCLouvain, må vi være forsiktige med dette.»løsning«Priskontroll. Dette representerer enorme skattekostnader, og er ikke bra for klimaet, spesielt i favør av store forbrukere.

READ  Vær forsiktig, en ny svindel blir generert i parkeringsautomatene

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *