Å redusere sukker i matvarer kan redusere sykdom

Å kutte 20 prosent sukker fra matvarer og 40 prosent fra drikkevarer kan forhindre 2,48 millioner kardiovaskulære sykdomstilfeller (for eksempel slag, hjerteinfarkt, hjertestans), 490 000 kardiovaskulære dødsfall og 750 000 tilfeller Diabetes i USA i løpet av levetiden til den voksne befolkningen , en studie publisert i sirkulasjon.

Et team av forskere fra Massachusetts General Hospital (MGH), Tufts University Friedman School of Nutrition Science and Policy, Harvard TH Chan School of Public Health og New City Department of Health and Mental Hygiene York (NYC DOH) laget en modell for å simulere og kvantifisere helse-, økonomiske og egenkapitalvirkninger av en pragmatisk politikk for reduksjon av sukker foreslått av USAs nasjonale salt- og sukkerreduksjonsinitiativ (NSSRI).)

NSSRI utgjorde et partnerskap med mer enn 100 lokale, statlige og nasjonale helseorganisasjoner som ble innkalt av NYC DOH. industrien forplikter seg frivillig til gradvis å omformulere sine sukkerholdige produkter.

Implementering av en nasjonal politikk vil imidlertid kreve statlig støtte for å overvåke selskaper når de jobber mot mål og offentlig rapportere om fremdriften. Forskerne håper modellen deres vil skape konsensus om behovet for en nasjonal sukkerreformuleringspolitikk i USA “Vi håper denne studien vil bidra til å drive reformuleringsinitiativet i de kommende årene,” sier Siyi Shangguan, hovedforfatter og behandlende lege. ved MGH. “Å redusere sukkerinnholdet i kommersielt tilberedte matvarer og drikkevarer vil ha større innvirkning på helsen til amerikanerne enn andre tiltak for å redusere sukker, for eksempel å pålegge sukkeravgift, merke det tilsatte sukkerinnholdet eller forby sukkerholdige drikker på skolene”.

Ti år etter at NSSRI -politikken trer i kraft, kan USA forvente å spare 4,28 milliarder dollar i totale netto helsekostnader og 118,04 milliarder dollar i løpet av den nåværende voksne befolkningen (alder 35 til 79 år), avhengig av modell. Ved å legge til de sosiale kostnadene ved tapt produktivitet for amerikanere som utvikler sykdommer fra overdreven sukkerforbruk, øker de totale kostnadsbesparelsene fra NSSRI -politikken til 160,88 milliarder dollar i løpet av den voksne befolkningens levetid. Disse fordelene er sannsynligvis undervurdert, da estimatene var konservative. Studien viste også at selv delvis overholdelse av politikken fra næringslivet kan gi betydelige helse- og økonomiske fordeler.

READ  Kjøretøykilde generert fra tamarindskall

Forskerne fant at NSSRI -politikken ble lønnsom på seks år og kostnadsbesparelser på ni år. Politikken kan også redusere forskjellene, med de høyeste estimerte helsemessige fordelene mellom svarte og latinamerikanske voksne, og amerikanere med de laveste inntektene og minst utdannelse, befolkninger som bruker mest sukker som en historisk konsekvens av ulikheter.

Produktreformuleringsarbeidet har vist seg å lykkes med å redusere andre skadelige næringsstoffer, for eksempel transfett og natrium. USA henger imidlertid etter med andre land når det gjelder å implementere en sterk sukkerreduksjonspolitikk, der land som Storbritannia, Norge og Singapore er ledende i sukkerreformuleringsarbeidet. USA kan fortsatt bli ledende når det gjelder å beskytte folket mot farene ved overdreven sukkerforbruk hvis NSSRI -målene for sukkerreduksjon oppnås. “NSSRI -politikken er det desidert mest nøye utformede og omfattende, men likevel oppnåelige, sukkerreformuleringsinitiativet i verden,” sier Shangguan.

Forbruk av sukkerholdige matvarer og drikkevarer er nært knyttet til fedme og sykdommer som diabetes type 2 og kardiovaskulær sykdom, den viktigste dødsårsaken i USA. Mer enn to av fem amerikanske voksne er overvektige, en av to har diabetes eller prediabetes og nesten en av to lider av hjerte- og karsykdommer, og de i lavere inntektsgrupper lider en uforholdsmessig stor belastning.

“Sukker er et av de mest åpenbare tilsetningsstoffene i matforsyningen for å redusere til rimelige mengder,” sier Dariush Mozaffarian, medforfatter og dekan ved Friedman School of Nutrition Science and Policy ved Tufts University. “Våre funn tyder på at det er på tide å implementere et nasjonalt program med frivillige sukkerreduksjonsmål, noe som kan føre til betydelige forbedringer i helse, helseforskjeller og utgifter til helsehjelp på mindre enn et tiår.”


Meld deg på vårt nyhetsbrev!


Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *