AAL Shipping frakter fire RTG-kraner fra Kina til Norge

Eag Moments, daglig leder, Europa, AAL Shipping (bilde med tillatelse: AAL)

I sommer leverte AAL Shipping (AAL) fire av de største gummibyggede landkranene (RTG) i Carrier-historien til den norske havnen i Oslo (Oslo Haven KF). Disse nye generasjons mobile enhetene, 36 m høye og 28 m lange, ble transportert fra Taekwondo, Kina til Oslo på en enkelt båt ombord på 31.000 Deadweight ‘Mega-Size’ Multipurpose Ship (MPV), AAL Busan. Kranene ble designet og produsert av Kalmar, en del av Carcotech og Rainbow-Carcotech Industries Co. Ltd. (RCI) i Taigang, og vil bidra til å takle de økte containerankomstene fra Asia og Europa til Norges travle havn – med en kapasitet på 1,5 millioner tonn tonn containere.

Den samlede vekten til de fire kranene er omtrent 700 tonn. Tre kraner ble ferdig montert ved bruk av AAL Busans tunge løftekraner på baksiden (maksimal løft på 700 tonn) og montert i fjerde deler. De ble fraktet fra Kina til Norge via AALs månedlige ‘Asia-Europe Trade Route’. De kommer til kai i Oslo havn, Norges viktigste logistikksenter, som håndterer 80% av landets importerte containere.

Eike Muentz, daglig leder, Europa, AAL, kommenterte; “Denne spesielle lasten ble bestilt av vårt finske kontor i Portugal – en del av vårt utvidende europeiske kontornettverk. De skynder seg å kompensere for mangelen, som er redusert de siste 18 månedene med låsesmed.

AAL er et av de største spesialiserte MPV tungløfteskipene i flerbruksrederien, med mega-store (30.000+ dødvektstonn) og små tonnasjeskip. Disse brukes over hele verden, og betjener transportørens skreddersydde nomadiske chartertjenester, vanlige standard handelsruter og planlagte månedlige rutetjenester.

Sea News, 14. juli

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *