Acre Horizons stenger ordinær oppkjøp, forbereder seg på børsintroduksjon om 3 år

12. mai (Fornybar nå) – Acres Horizons ASA (FRA: 7QF), det majoritetseide fornybare stedet for Norway Acre ASA (FRA: FKM), ervervet av den globale vind- og solutvikleren Mainstream Renewable Power Limited.

Transaksjonen ble verdsatt til 100% 900 millioner euro (1,09 milliarder dollar) og tilbød 75% eierandel til Acre Horizon da Mainstreams nåværende aksjonærer reinvesterte for å beholde 25% rente. Kjøperen sa tirsdag at det er lagt til rette for et mulig børsintroduksjon (IPO) i hovedstrømmen i løpet av de neste tre årene.

For øyeblikket er 1,4 GW sol- og vindprosjekter i drift og under bygging i hovedstrømmen, med en prosjektutviklingsrørledning med en kapasitet på ca. 12,5 GW, som er mer enn 1 GW innen kontrakten ble kunngjort i januar 2021. Selskapet forventer at den globale finanskrisen vil nå 5,5 GW fornybar energi innen 2023.

Christian Rocke, administrerende direktør i Acre Horizons, kommenterte at investoren planlegger å gjøre Mainstream til en fornybar energi-hovedfokus, med fokus på størrelse i utvalgte markeder rundt om i verden.

“Mens vi samarbeider med Acre Horizon for å skape nye veier for nye kunder i nye markeder, planlegger vi å utvide virksomheten vår på alle våre plattformer,” sa Mary Guane, administrerende direktør i Mainstream.

Transaksjonen ga også Acre Horizon interesse for Super Note. Eddie O’Connor, grunnlegger av investeringsplattformen og superlederkablerutvikleren, eier nå 45,6% av selskapet. Resten drives av personalet.

Supernot-teknologi gjør det mulig for havvindparker å koble seg effektivt til markeder over lange avstander.

(EUR 1,0 = USD 1,213)

READ  Iridium fra AST GM் GMDSS første kommersielle implementering i verden

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *