Adam Douglas utfordrer samfunnets forventninger til menns mentale helse med ny singel

Adam douglas er en playmaker i ordets beste forstand. Musikken hans er ment for folket. Nyt hvert øyeblikk på scenen og vær glad i enhver anledning til å få kontakt med publikum.

Douglas, oppvokst i Oklahoma, USA, bodde i Chicago og Minneapolis før han kom til Norge, der han har bodd det siste tiåret. Nå ansett som en av Norges beste gitarister, gjorde han sin første opptreden på scenen i en alder av 8 år og gjorde snart scenen til sitt hjem, et sted å dele sin fantastiske stemme med sine ærlige og avslørende sanger. Med innflytelser fra Howlin «Wolf og Ray Charles» som flørter med country, til Tom Petty og Bonnie Raitt, har Douglas funnet en lyd som kombinerer det beste fra soul, gospel, jazz, rock n «roll, rhythm n» blues og musikk fra eiendom. .

Som musiker er Douglas en uventet sjenert gutt som blir til et fyrverkeri på scenen. La din store stemme konkurrere om oppmerksomhet med gitaren din for et live elektrisk show som aldri er det samme to ganger. Mer behagelig når han er den verste musikeren på scenen, så Douglas etter et band som kunne holde ham på tærne og prestere bedre med å puste ned i nakken, helst med et kor på den ene siden og en trompetseksjon på den andre.

Siden han bodde i Norge, har Douglas blitt inspirert av de norske fjellene og fjordene og har gitt ut 3 album til kritikerrost. Han har opptrådt mye over hele landet på soloturneringer og har støttet Sting på Kongsberg Jazz Festival og Bonnie Raitt på Olavsfestdagene i Trondheim. I 2017 vant han Stjernekamp (Battle of the Stars) på norsk nasjonal tv og ble den første artisten som gjorde det med sin egen originale sang. Selv om Douglas allerede hadde vært et kjent navn blant bluesfans i noen tid, tok han seg inn i folks hjerter ved å holde seg tro mot seg selv gjennom hele sjangerdivisjonskonkurransen.

READ  Samsung Galaxy S23-brukere vil kunne oppleve One UI 6.0 innen utgangen av juli 2023

Varmt på hælene til singlene Joyous We Be og Change My Mind fra 2020, avslører Douglas sin egen sårbarhet med sin nye singel Into My Life. Med tekstene avviser han den idealiserte visjonen om maskulinitet i samfunnet, forventningen om at en mann skal være sterk, fast og, viktigst av alt, ikke skal gråte. I stedet skildrer Douglas den virkelige kampen mange menn opplever med sin mentale helse og hvordan en midtlivskrise ofte er dypere enn de uttrykker.

Å være mann i en midtlivskrise blir ofte undervurdert som et søk etter identitet og et behov for å utfordre sine grenser, men det som ofte blir oversett er i hvilken grad menns mentale helse kan være strekk til bristepunkt. Kommer ut av trettiårene, nærmer Adam Douglas seg raskt midtlivskriseområdet og insisterer på å rette oppmerksomhet mot opplevelser som menn kan møte, men ikke alltid diskuterer. Douglas skrev Into My Life med kunstneren og vennen Cory Chisel for å oppmuntre menn som sliter med aldringstrykket til å føle seg mer komfortable med å snakke om angsten og depresjonen som følger.

”Vi har begge blitt veldig bevisste på vår egen mentale helse, hvordan den fungerer, hvordan den ikke fungerer, og hvordan den kan påvirke livene våre og livet til de rundt oss. Vi har vært gjennom en slags oppvåkning av mental helse i midten av livet. «

For begge medforfattere handler Into My Life om å akseptere mørke og depresjon, mens de føler seg beroliget av det faktum at mange andre mennesker står overfor lignende følelser som kan manifestere seg på forskjellige tidspunkter i livet. Etter å ha taklet sine egne tøffe tider forårsaket av forventningspresset og overarbeidet, håper Douglas at Into My Life på en eller annen måte vil oppmuntre flere menn til å presse seg til å åpne for sine følelser og snakke om deres mentale helse.

READ  en ny trailer inspirert av det berømte videospillet

“Du må kjempe deg gjennom kampen, og det er fullt mulig å komme deg på beina igjen, selv om det ikke føles som det når du er midt i en dragkamp med deg selv. Det viktigste er å ha folk rundt deg som du kan snakke med, og det er spesielt viktig for menn som tradisjonelt ikke snakker om følelsene sine med andre. «

Into the Light forventer Douglas neste album, som blir hans tredje studioalbum. Han er i god form og håper å fremme en bedre fremtid med musikken sin. “Jeg prøver ikke å være noen annen enn meg selv. Jeg er bare Adam Douglas, kanskje med en ny hatt innimellom. «

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *