Adeles siste album er grunnen til at vinylkrisen blir verre

Fansen venter spent på utgivelsen av Adeles album ’30’ 19. november. Albumet vil bli gitt ut på alle strømmesider, i CD- og vinylversjoner. Sony Music har faktisk bestilt en halv million vinyleksemplarer av sangerens album. Nettopp dette siste punktet forvirrer enkelte artister.

I månedsvis har musikkbransjen jobbet med en svært liten andel vinyl. De siste årene har det blitt vanskelig for fabrikker å holde tritt med den stadig økende etterspørselen. Forsinkelser i forsyningskjeden på grunn av koronaviruskrisen hjalp ikke på situasjonen. Artister ble derfor tvunget til å presse vinylopptakene sine i flere måneder for en eksepsjonell frist.

Dette er statusen til Adeles album, som måtte sendes til pressen mer enn seks måneder før det ble utgitt. Ed Sheeran sendte albumet sitt til vinylfabrikker i juli og ble gitt ut i slutten av oktober. Han forklarte i et intervju at han ble tvunget inn i en større forhandling. “Det er bare tre vinylfabrikker i verden”, overdrev sangeren Ed Sheram til de australske radioprogramlederne Kyle og Jackie O.Adele hadde booket alle vinylfabrikkene, så vi måtte få en fremtredende plass og legge albumet vårt der. Jeg, Coldplay, Adele, Taylor, ABPA, Elton (John), vi prøvde alle å trykke vinylen vår samtidig.“, forklarte sangeren hvis siste album ‘=’ nettopp har blitt gitt ut.

Doble bøter for små grupper

Hvis store navn med betydelige måter fortsatt kan skaffes, er situasjonen for små kunstnere en helt annen. Det er umulig for dem å dra nytte av den korte fristen, spesielt når mastodontene bestiller hundretusenvis av vinyl på en gang.

La Jungle Groups vinylutgivelse ble betydelig forsinket, selv om innspillingen til slutt ble utgitt. “Etter at jeg ikke visste hvor mange telefonsamtaler og e-poster mange fikk i presseboksen, fant vi vinylen vår fem uker forsinket., Remy, trommeslager, forklarte i et intervju med Larsen.

Ifølge Laura Jane Grace kan sangerinnen til gruppen mot meg, Laura Jane Grace, ha forlenget de 9 måneder lange ventetidene som artister nylig ble tvunget til å assosiere seg med. “Hvis du er med i bandet og ikke er ferdig med innspillingen av det nye albumet innen de neste 3 månedene, vil vinylen ikke slippes før i 2023. Men det er ikke noe press“, skrev han på Twitter.

Forutsatt at sporingen er fullført innen utgangen av januar, tar miksingen og mastringen minst en måned, uavhengig av godkjenningene av mock- og pressetesten, som alle, med vinylpressens forsinkelse, blir utgitt. 1. kvartal 2023, hvis ikke 2. kvartal“, forklarte sangeren i møte med en surfers pessimisme.

Tidligere foreldet, vinyl kommer tilbake … eller nesten.

READ  Harry og Megan: Hertuginne av Sussex rasist hevder 'ikke en fullstendig overraskelse', sier Obama Obama

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *