Afghanistan: To kvinnelige høyesterettsdommere drept i Kabul-bakhold | Utenriksnyheter

To kvinnelige dommere ved Høyesterett i Afghanistan er blitt skutt til fots av våpenmenn om morgenen og skadet sjåføren.

En embedsmann i retten sa at angrepet skjedde da de to navnløse dommerne var på vei til kontoret i Kabul i en rettsbil på søndag.

Bomberen slo til rett etter middagstid foran et møte i Doha, Qatar, under samtaler mellom Taliban og afghanske myndighetspersoner.

Ingen har tatt ansvar for søndagens angrep. En talsmann for Taliban sa at de militante ikke var involvert.

Bilde:
En kvinne gråter i det dødelige bakholdet. Bilde: Abby

Den afghanske presidenten Ashraf Ghani sendte søndag ut en uttalelse som fordømte angrep på sivile fra Taliban og andre militante grupper.

Connie sa at «terrorisme, skrekk og kriminalitet» ikke var svaret AfghanistanOppfordret Taliban til å godta en «permanent våpenhvile».

Regjeringsansatte, journalister og aktivister har blitt målrettet de siste månedene, spesielt i Kabul.

Taliban har nektet for involvering i angrepene, men har sagt at de vil «eliminere» sentrale regjeringspersoner, selv om de militante ikke er journalister eller medlemmer av det sivile samfunn.

Etter at Washington-troppene er trukket tilbake, øker amerikanske meglerforhandlinger i Doha.

Kilder fra begge sider sier at samtalene sannsynligvis vil gjøre betydelige fremskritt når først den valgte presidenten Joe Biden er valgt.
Innvielsen gjør ham oppmerksom på sin afghanske politikk.

Antall amerikanske tropper i Afghanistan er redusert til 2500, det laveste nivået av amerikanske tropper siden 2001.

READ  Etter anspente forhandlinger produserte COP27 en allerede kritisert avtale med tanke på klimakrisen: hvilke konklusjoner ble trukket?

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *