AI kan slå menneskehjernen i sjakk, men ikke i hukommelsen, finner studien

AI kan slå den menneskelige hjerne i sjakk, men ikke i hukommelsen: studie (Bilde: Pexels.com)

New Delhi : En gruppe forskere har oppdaget at effektiviteten til den menneskelige hjerne for å opprettholde minner er mer effektiv enn kunstig intelligens (AI).

Den nye studien, utført av SISSA-forskere i samarbeid med Kavli Institute for Systems Neuroscience og Center for Neural Computing, Trondheim, Norge, er publisert i Physical Review Letters.

I løpet av det siste tiåret har AI vist seg å være effektiv på forskjellige felt, inkludert sjakk. I 1996 slo Deep Blue-datamaskinen for første gang en menneskelig spiller, sjakkmesteren Garry Kasparov.

Et minne er en justering i forbindelsene mellom nevroner. Ved å gjøre dem sterkere eller svakere blir noen nevroner mer aktive, andre mindre, til et aktivitetsmønster dukker opp; AI bruker komplekse algoritmer for å forstå dem og velge handling, mens den menneskelige hjerne gjør det på en enklere måte.

I hjernen endres hver forbindelse mellom nevroner bare som en funksjon av aktiviteten til de to nevronene samtidig.

Den nye forskningen viser: den minste mengden minner som er lagret ved hjelp av hjernens strategi, avhenger av en så urealistisk antagelse. Når den enkle strategien som hjernen bruker for å bytte forbindelse er kombinert med biologisk sannsynlige modeller for responsen fra individuelle nevroner, fungerer den strategien like bra, eller enda bedre, enn AI-algoritmer.

Samlet sett fremhever denne forskningen hvordan biologisk plausible selvorganiserende læringsprosedyrer kan være like effektive som langsomme og nevralt usannsynlige treningsalgoritmer.

READ  Cotton 100% lanseres digitalt 29. oktober

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *