Airbus lanserer satellitt for å gjøre Europa til en leder innen romovervåking

Postet på: Endret:

Europas Vega-rakett bar neste generasjons jordbildesatellitt fra Fransk Guyana på onsdag, med eieren Airbus som sa at det ville være en “spillveksler” i karrieren.

Platons Neo 3 er den første av fire satellittgalakser som er fullført, og gir den mest avanserte jordobservasjonstjenesten i Europa.

Med en oppløsning på 30 cm vil satellittene brukes til storstilt byplanlegging og avling / jordbruksovervåking – samtidig som de retter sanntidssvar på kritiske situasjoner som naturkatastrofer.


Airbus har sunket 600 millioner euro inn i Plato Neo-nettverket, som vil tillate det å konkurrere på lik linje med Airbus, verdensledende innen romovervåking.

“Det var som da Airbus overtok Boeing på 1970-tallet,” sa François Lombard, direktør for Airbus forsvars- og rom etterretningsoperasjoner, på fransk. Business Magazine Utfordringer.

De resterende tre Platon Neo-satellittene forventes å bli med Neo 3 i en høyde på 620 km innen utgangen av 2022.

Streng av forsinkelser

Onsdagens Vega-rakettoppskyting Seks måneder etter forsvinningen av franske og spanske satellitter, så en teknisk feil Vega synke i havet.

Den europeiske missileverandøren ArianeSpace klarte å sende seks satellitter i bane denne gangen – Norges Norsat-3 maritime overvåkningssatellitt og fire kuber kom for en tur i Vega.

Lettvektrakett Vega fokuserer på europeiske ambisjoner om å konkurrere i det voksende verdensmarkedet.

Det siste flyet brukte en del Small Shuttle Mission Service Systemet, eller SSMS, har plass til flere satellitter som veier mindre enn 500 kg.

Systemet krever et “ride-sharing” svar fra European Space Agency, eller tillater at mindre satellitter blir plukket opp på hovedkundens nyttelast.

Teknologien gjør at flere satellitter kan plasseres i forskjellige baner med samme lansering.

READ  "No somos un país atractivo para renovar": lamentable balance de política energética de AMLO

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *