Airlines SAS kunngjør ny administrerende direktør

Nederlanderen Anko van der Werf vil overta som styreleder og administrerende direktør i Scandinavian Airlines senere i år.

I følge SAS er Anko van der Werf, en 45 år gammel nederlender, “den beste profesjonelle i verdens luftfartsindustri”. Nyhetsutgivelse.

Utstedelse av nye Scandinavian Airlines. Foto: S.A.S.

Han leder for øyeblikket flybesetningen i Avianca Holdings, Colombia, og vil bli med i SAS innen juli. Aeromexico, Qatar Airways og Air France-KLM

Les mer: SAS utvider lojalitetsmedlemskapet til å lande flygeblad

Van der Werf slutter som administrerende direktør og erstatter Rickard Gustafson, som ble kunngjort av SAS i januar. Carl Sandland, nåværende SAS-forretningsdirektør, vil overta som administrerende direktør i overgangsperioden.

“Jeg er veldig stolt av å være den nye konsernsjefen i SAS. SAS Scandinavia har et sterkt selskap og en stolt flyhistorie, noe som er av stor betydning for å koble regionen innenlands og til andre deler av verden,” sier Van der Werf.

Van der Werf sier at han er interessert i å bli kjent med teamet og de forskjellige interessentene og komme i gang.

S.A.S. Var den første skandinaveren å dra til

Dette er første gang en ikke-skandinavisk leder blir selskapets administrerende direktør, men han er ikke fremmed for regionen.

SAS mannskap i masker.
SAS mannskap. Foto: S.A.S.

Han bodde i Stockholm i fire år, hvor han fungerte som KLM-regionsjef. Van der Werf ville være en god kulturell passform, sier Carston Dilling, leder for SAS-teamet.

“Anko fremstår tydelig som en sterk kandidat for lederteamet vårt. Anko har dyp kunnskap om luftfartsindustrien og lang erfaring fra ulike internasjonale flyselskaper,” sier Dilling.

Fører til utvinning

Selv om de fleste av fjorårets overskrifter fokuserte på Norwegian Airs omstillingsarbeid, hadde ikke SAS lett tid, fly landet og ansatte ble permittert.

SAS-fly avgang

Ettersom etterspørselen sakte kommer tilbake, møter SAS nå økt konkurranse. Gå tilbake til Norge med fokus på innenlandske ruter Nytt flyselskap Flyer Vil gi enda mer konkurranse til Norges innenlandske flynett. Det nylig annonserte Norse Atlantic Airways kan legge press på SAS ‘langdistanseoperasjoner.

Noe av det som appellerte til SAS-ledergruppen var opplevelsen med Van der Werf-krisen.

I Avianca opererte han flyet gjennom en omstruktureringsprosess. Van der Werf beskrev tiden som en “retur til det grunnleggende”, med fokus på å redusere det han anså for å være uønskede flyreiser i regionen.

“Det er ingen hemmelighet at Covit-19 har påvirket hele luftfartsindustrien, men SAS har et sterkt fundament å bygge på, og ved å samarbeide på tvers av alle interessenter håper jeg SAS vil bli sterkere,” sier Anko van der Werf.

READ  Norge ser de høyeste Govt-19-nivåene som tilnærminger til påskeski

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *