Airtel er tilbake i svart, etter en konsolidert inntjening i tredje kvartal på Rs 854 crore, Telecom News, ET Telecom

New Delhi: Bharti Airtel er tilbake i svart, og posterer et nettoresultat på 854 millioner kroner i oktober-desember-perioden etter seks påfølgende kvartalsvis tap på grunn av engangsgevinster knyttet til fusjonen av Bharti Infratel og Indus Towers og et sterkt tillegg av databrukere som resulterer i inntektsgenerering Standard.

Inntektene utgjorde Rs. 26518 crores, en økning på 24,2% fra år til år i tredje kvartal av regnskapsåret. Airtel la til 14,2 millioner brukere – det største antallet på fire kvartaler – og abonnenter flyttet til høyere betalende planer, og bidro til å øke gjennomsnittlig inntekt per bruker (ARPU) til en treårig høyde på Rs 166, fra Rs 162 i juli-september.

Teleselskapet posterte overskudd støttet av engangsinntekt på Rs 1115,7 crore, sammenlignet med et tap på Rs. 763 crore i juli-september-perioden, og Rs. 1 035 crore i fjor.

Imidlertid, før de ekstraordinære varene, postet teleselskapet et nettotap på Rs 298 crore.

Til tross for enestående volatilitet i løpet av året, leverte vi nok en sterk utvikling dette kvartalet. «Denne konsistensen har vært i resultatene i alle segmenter av porteføljen, noe som gjenspeiles i veksten av markedsandeler i alle våre virksomhetssektorer,» sa Gopal Vital, administrerende direktør i Bharti Airtel, India, Sør-Asia, onsdag.

Høydepunktet i dette kvartalet var å ha rundt 13 millioner 4G-kunder som vi la til i vår trådløse virksomhet. Som et resultat økte inntektene våre med nesten 25% sammenlignet med samme periode i fjor, og marginene utvidet seg.

Teleselskapet sa fortjeneste til tross for en nedgang i netto finansieringskostnader på 32% fra året før, hovedsakelig på grunn av høyere valutatap delvis motvirket av lavere renter på lån.

Airtel-aksjene steg 1,5% til 608,80 rupees ved utgangen av onsdagen på Bahrain-børsen, mens Sensex steg 0,9%. Inntjening kunngjort etter markedslukking.

READ  Proximus lanserer et nytt abonnement for familier

Markedsleder Reliance Jio Infocomm, som kunngjorde resultatene den 22. januar, posterte et nettoresultat på 3 291 cror på inntekter på 18 492 cr. ARPU-en inngikk Rs151 på baksiden av 5,2 millioner nettotilgang til brukere, mens det gjennomsnittlige trådløse dataforbruket per bruker per måned var 12,9 GB og det gjennomsnittlige lydforbruket var 796 minutter per bruker per måned.

Til sammenligning avsluttet Airtel kvartalet med nesten 308 millioner mobiltelefonbrukere i India. På konsolidert basis hadde selskapet – som opererer i 18 land, inkludert India, Sri Lanka og 14 afrikanske land, og joint ventures i to andre land – nesten 458 millioner brukere.

Eksperter sa at telekomdatabruk per kunde i India var 16,8 GB, sammenlignet med 16,4 GB i forrige kvartal, mens talebrukminuttene steg til 1027 minutter, fra 1005 minutter, ettersom flere brukte mobilt internett mens de jobbet hjemmefra.

Vodafone Idea (Vi) har ennå ikke kunngjort sin kvartalsinntjening.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *