Airways fullfører International Norway Simulation Project


Komplett fjerninstallasjon av 12 flysikringssimulatorsteder over hele Norge er fullført, og fullførte en kompleks åtte måneders plan for Airways International Limited (AIL) og Avinor under den globale Govt-19-epidemien.

Opprinnelig antatt å være en verden, gjenoppdaget AIL Total Control ATC-leveringsprosessen for å eksternt installere og teste et sett med simulatorer for Avinore Air Navigation-tjenester. Størrelsen på prosjektet med seks store tårnkabiner (med fire dedikerte sporings-SIM-kort), seks mobile simulatorer og 17 flyplassmiljøer, var allerede en utfordring med en kortere frist. Kovit-19 skapte den perfekte muligheten til å gjøre en rimelig standard SIM-idriftsettelsesprosess som overstyrte grense- og reisebegrensninger mer effektiv, effektiv og fleksibel, noe som økte tilbakemeldingsløkkene og samarbeidet mellom AIL og Avinor.

AIL- og Avinor-teamene jobbet tusenvis av kilometer i løpet av prosjektet, kreativt ved hjelp av teknologi for å utføre ekstern testing av fabrikkaksept av simulatorer fra New Zealand, den Avinor-ledede fjernacceptetesten i Norge.

“Å jobbe på denne innovative måten har ikke bare skapt et sterkt nettverk av simulatorer, det har også brakt AIL- og Avinor-teamene nærmere. En av fordelene med dette er den inngående kunnskapen som Avon-ansatte allerede har demonstrert i bruken av Total Control.

“Vi gratulerer Avinor-teamet med denne milepælen – deres luftfartsregulatorer er nå i stand til å øke opplæringens beredskapstrening etter Covit-19. Vi ser frem til det,” sa Cook.

“Avinor Air Navigation Services er glade for å samarbeide med Airways International, og nå er 12 tårnsimulatorer blitt vellykket installert i hele Norge,” sa Anders Gircebo, administrerende direktør i Avinor Air Navigation Services.

“Vi har oppnådd dette på en betimelig og kostnadseffektiv måte. Selv om vi opererer på hver sin side av verden, har vi virkelig funnet en bedre måte å implementere ny teknologi ved hjelp av digitale verktøy og menneskelig oppfinnsomhet,” sier Gircebo.

READ  Hvis du ikke foretar denne Xbox-endringen med en gang, mister du i verste fall tilgang til alle spill

AIL 2020 signerte en simulatoravtale med Avinor. En femårskontrakt for simulatorlisens, støtte og vedlikehold er også i kraft. Den første tårnsimulatoren ble installert og operert på Oslo lufthavn 1. oktober 2020, og den endelige tårnsimulatoren ble satt i drift 16. desember på Stavanger lufthavn i Sola. Siden da har alle gjenværende flyplassmiljøer blitt konfigurert og bestilt for å fullføre prosjektet.

AIL innså raskt behovet for en ny tilnærming til simulatorfordelinger, da det ville forårsake en betydelig forstyrrelse for Covit-19 flyindustrien. Den innovative, lave kostnadsløsningen for ekstern installasjon gjør det mulig for leverandører av flyselskaper å fortsette sin ATC-opplæring under låsing og reisebegrensninger.

Total kontroll av luftveiene En av de mest realistiske og fleksible simuleringsplattformene på det globale markedet, den virkelige tårngrafikken bruker TrueView-teknologi i forkant av Total Control, som er omtalt på Avinor ANS-simulatorer.

© Scoop Media

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *