Aksjemarkeder i dag: Aksjer hopper; Yellens skatteide; Reiseforsinkelse i Storbritannia

God morgen. Et hopp for aksjer, mulige tilleggsforsinkelser og en omfattende skatteide. Dette er det som beveger markedene.

Ta igjen

De fleste europeiske børser er klare til å innhente Wall Street, som åpnet mandag og reagerte på solide ikke-gårdslønnsdata for fredag ​​og antall undersøkelsessektorer. S&P 500 lukket rekord, mens den teknologifokuserte Nasdaq 100 toppet, hjulpet av Alphabet Google innhenter en gunstig domstolsavgjørelse om brudd på opphavsretten og a leveringsoppdatering fra bilprodusenten Tesla. Futurene i denne regionen er høyere, og aksjetyrene ser gjerne stigende obligasjonsrenter som tegn på økonomisk styrke. I råvarer er oljeterminer høyere etter glir mandag midt i fokus på iransk forsyning.

Utover skuffende

Gjenopptakelsen av ikke-essensielle internasjonale reiser fra Storbritannia kan bli utsatt for ytterligere forsinkelser hvis coronavirusinfeksjoner fortsetter å øke i andre deler av verden, advarte regjeringen. British Travel Association sa at kunngjøringen var “utover skuffende”; Aksjer fra flyselskaper og turoperatører kan være i søkelyset i dag. Andre steder var det tegn på håp i Frankrike, der forurensning i landets siste bølge kan toppe seg denne uken, sa helseministeren. Globalt fortsetter det å vises varianter som kan redusere effekten av vaksiner.

Global skatt

Janet Yellen kjempet for en harmonisert selskapsskattesats over verdens største økonomier, i et trekk hun sier kan bidra til å avslutte et løp til bunns av nasjoner som ønsker å tiltrekke seg selskaper. Et slikt grep kan stimulere “innovasjon, vekst og velstand”, sa den amerikanske finansministeren under vårmøtene i IMF og Verdensbanken. Yellen kritiserte også tidligere president Donald Trumps hvite husstrategi for å isolere USA internasjonalt, og pekte ut Kina fordi han sa USA trenger en sterk tilstedeværelse i globale markeder.

READ  Håndball-Sverige bedøver Frankrike og når verdensmesterskapsfinalen

Riste

Credit Suisse er reformere sine utøvende rekker etter at den Zürich-baserte banken ble hardt rammet av sammenbruddet av Archegos Capital Management. Signatur Investeringsbankens direktør skal ut i en utflukt som kan bli kunngjort tirsdag, ifølge folk som er kjent med saken, mens selskapets risikosjef også vil slutte, sammen med flere forretningshoder. Archegos, et amerikansk familiekontor som misligholdte marginsamtaler, kunne representere milliarder dollar i tap hos Credit Suisse. Credit Suisse sa tirsdag at de forventer å rapportere et tap før skatt på 900 millioner sveitsiske franc (960 millioner dollar) før første kvartal.

Går opp…

Yellen er en av foredragsholderne som diskuterer en bærekraftig utvinning på Verdensbankens og IMF-arrangementet, mens kryptovalutaovervåkere kan se frem til resultatene av Norges Aker, som kunngjorde en ny Bitcoin-virksomhet forrige måned.

Hva har vi lest

Dette er det som fanget oppmerksomheten vår det siste døgnet.

Og til slutt, dette er hva Cormac Mullen er interessert i i morges

Etter å ha påpekt i forrige måned at halvlederaksjer slet med trekkraft og i fare for en bearish sammenbrudd, må jeg påpeke at de har arrangert et mirakuløst møte. Philadelphia Semiconductor Index har steget med rundt 9% i tre økter, og i ferd med å negere det bearish hodet-og-skuldre-mønsteret som var nær å danne seg. Hvorfor den raske omvendelsen av formuer skjedde nå er et mysterium, selv om det falt sammen med kunngjøringen om et amerikansk regjeringstoppmøte for å diskutere den globale mangelen på mikroprosessorer, og det kan bety nye insentiver eller subsidier. Ikke at sektoren trengte mer medvind, ettersom virksomheten blomstrer, noe som hadde fått den relative svakheten de siste månedene til å skille seg ut den gangen. Blandede aksjer er alltid verdt å holde et øye med, da de ofte blir sett på som en ledende indikator for det bredere markedet. De er tilbake på høye tider.

READ  'Deliver It' - Josh King slipper løs Twitter 'Frenzy' Da Bournemouth, West Ham er klar for virksomhet

Cormac Mullen er en reporter og redaktør av Bloomberg News i Tokyo.

Som de fem Bloomberg-tingene? Abonner for ubegrenset tilgang til pålitelig datadrevet journalistikk i 120 land over hele verden og få ekspertanalyse fra eksklusive daglige nyhetsbrev, The Bloomberg Open og Bloomberg nedleggelse.

– Med hjelp fra Gearoid Reidy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *