AKVA – Fish Farmer Magazine Målrettet av Ransomware Hackers

AKVA Group, en global teknologileverandør til fiskeindustrien, har blitt rammet av et cyberangrep på sitt norske nettsted, med hackere som krever løsepenger.
Selskapet sa i en aksjemarkedserklæring at de samarbeidet med relevante norske myndigheter for å begrense skaden og vurdere situasjonen fullstendig. Mange av de viktigste systemene har vært inaktive i noen tid.
Hendelsen antas å ligne på et nylig angrep på kommunen Astra Totten County i det sørvestlige Norge.
Hendelsen fant sted søndag kveld, men nyheten ble ikke offentliggjort før i går, som et resultat av at aksjekursen falt i Oslo Force.
AKVA-konsernsjef Nut Ness nektet å si hvor mye hackerne krevde, men han sa til avisen og nettstedet DN.no: “De som angrep oss, har fått våre produksjonsdata (ERP-system). Dette ble blokkert og det er nå introdusert et såkalt ransomware-virus.
«Vi har virksomhet i ti land, og ulike tjenester. Noen tjenester kjører normalt, andre jobber til en viss grad, noen er helt nede.»
AKVAs norske virksomhet ser ut til å ha blitt hardt rammet. AKVA har forsikret kundene om at selskapet jobber hardt for å gjenopprette standard, men kunne ikke si hvor lang tid det kan ta.
Nessie, som leder et spesielt kriseteam, la til: «Vi tar dette veldig alvorlig. Gjenoppretting av data er nå vår høyeste prioritet. Vi har etablert et team med interne og eksterne ressurser for å håndtere saken.»
AKVA er ikke det første norske selskapet som har blitt rammet av nettangrep det siste året med en omsetning på rundt 260 millioner dollar. Sikkerhetsmyndigheter har advart virksomheter om at et ransomware-virus sirkulerer i landet.

READ  Konsberg teknologi for offshore vindturbiner bygget i Kina

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *