Al Jazeera-ansatte sier at den høyreorienterte plattformen vil skade merket uopprettelig Al Jazeera

Mer enn 100 ansatte i Qatar-finansiert medieorganisasjon Al Jazeera har signert et åpent brev til ledelsen Publisering av en høyreorientert digital plattform De sier det svikter pressen og “kan ikke fikse nettverkets merkevare og arbeid.”

Det interne brevet, sett av Guardian og sendt til seniorledere i medienettverket, sa torsdag at Wright hadde lansert en “fornærmelse mot Al Jazeras etikk, journalistiske og redaksjonelle visjon og veiledning.”

Notatet uttalte det nye konservative nettstedet, som har flere ansatte Lært gjennom medierapportering, “Stod overfor sjokk, forvirring og kritikk”, og kom i en tid med budsjettkutt og permitteringer, spesielt for fargekvinner som gjorde mer arbeid uten ekstra kompensasjon.

“Mediene i USA er allerede polariserte. Å innføre” ordentlig “er ikke en løsning, men utdyper problemet,” heter det i brevet. “De av oss som jobber i USA står allerede overfor store utfordringer. Arbeidet vårt vil nå bli mye vanskeligere, og vi vil nå være involvert i å fremme en politisk ideologi.”

Det la til: “Det handler ikke om mangfoldet av politiske, venstre eller høyre perspektiver, det handler om journalistikk og fortsetter nettverkets moralske oppdrag å fremme marginaliserte stemmer, lokalsamfunn og historier. ‘Akkurat’ er et svik mot det oppdraget. “

Brevet ble signert av flere utøvende produsenter, presentatører og journalister, og rundt 20 personer signerte anonymt av bekymring for jobbene sine, sa kilder i medieorganisasjonen. En ansatt i Washington sa at en oppdatert versjon av notatet deretter ville bli sendt med flere signaturer.

Al Jazeera markedsfører markedsføring som en måte å nå “det underrepresenterte publikummet i dagens mediemiljø” og som en visning av “det rasemessige, kulturelle og generasjonsmangfoldet i sentrums-høyre politikk.”

READ  'Fem drepte, dusinvis skadet' i anti-Modi-protester i Bangladesh | Bangladesh nyheter

Scene Publiserte sitt første innhold På torsdag sa en episode av et “konseptledet intervjuprogram” kalt Right Now, arrangert av Stephen Kent, at den amerikanske konservative bevegelsen “befant seg i et veikryss mellom fakta og følelser, empiri eller rasjonalisme, å ha lepper eller eie våre handlinger. “Han publiserte planen i et forsøk på å skape en konservativ bevegelse og et republikansk parti.

Wrightleys publikasjon truer med å forstyrre den ofte passive feillinjen mellom beslutningstakere i Al Jazeera i Doha og dets journalister, spesielt de som produserer arbeider på engelsk.

Qatar har sett på Al Jazeera som et innflytelsesverktøy ettersom utenrikspolitikken har blitt mer aktiv det siste tiåret, men spesielt de engelske nettverkene har ansatt journalister som generelt ser på deres arbeid som mer progressive.

“Vi har jobbet så lenge med å holde denne kanalen og nettverket tro mot sin misjonsfølelse,” heter det i det åpne brevet. “Hvordan stemmer denne nye plattformen overens med forpliktelsen til nettverket for å forsterke stemmene til de marginaliserte og beholde makten på kontoen?”

Wrights introduksjon ville ha kommet som en stor overraskelse for de som er kjent med Al Jazeras arabiske publikasjon, som gjenspeiler en veldig konservativ ideologi, sa Dr. H.A., seniorkollega ved Royal United Services Institute og Carnegie Endowment. Sa Helier.

“Vanligvis vil jeg si at Al Jazeera Arab er en høyre kanal i sammenheng med arabisk politikk, men jeg kjenner ikke mange kanaler i den arabiske verden. Har de rett?”

Fire år etter Qatar har analytikere spekulert i at Wright er et forsøk på å bygge broer med USA, som har befunnet seg på avstand fra Donald Trump, hvis administrasjon var nær konkurrerende Gulfstatene i Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater.

READ  Biden-Harris slipper 46-låts åpningsspilleliste med Bruce Springsteen og Kendrick Lamar

Personalbrevet ble kalt “komplisert på mange nivåer” og ba et møte for dristig å diskutere de ansattes bekymringer. “Vi er overbevist om at dette ikke skal være en del av Al Jazeera-medienettverket,” sa det.

En talsmann for nettverket sa: “Al Jazeera har en lang historie med å gi en stemme til alle parter, fremme og rapportere om faktabaserte debatter. Vi har tidligere utvidet vårt spor med AJ + … og tilbyr et bredt utvalg av ideer og perspektiver med mange prosjekter, merkevarer og tilbud. Dette er en fortsettelse av den rike tradisjonen.

“Vårt oppdrag er å levere, markedsføre og underholde attraktivt innhold til verden gjennom talentfulle, kreative og entusiastiske mennesker … Neste kapittel er perfekt.”

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *