Algerie forklarer hvorfor de fortsetter å levere gass til Marokko

Ce sont de «petites quantités de gaz propane et butane» qui ont été acheminées vers le Maroc «dans le cadre d’anciens contrats avec des clients marocains», en precisé le PDG kar du groupe Sonatrach, Toufik passasjer Hak kanalen Al24 Nyheter. «Etter at de utløp i slutten av 2021, ble ikke disse kontraktene fornyet i samsvar med Algeries suverene avgjørelser i denne forbindelse,» la han til.

Les: Algerie fortsetter å levere gass til Marokko

Ifølge forvalterens forklaringer er mengdene som i utgangspunktet var beregnet på det marokkanske markedet omdirigert til andre middelhavsmarkeder. “Sonatrachs erfaring på dette feltet gjorde det mulig for den raskt å finne nye markeder,” la han til, og kunngjorde i tillegg driftstart av den fjerde turboladeren i januar av Medgaz-gassrørledningen, som garanterer overføringen av algerisk gass til Spania og Portugal.

Les: Gassrørledning: Algerie stenger kranen i Marokko

Algeries oljetanker Sonatrach, Alrar, la til kai ved havnene Jorf Lasfar og Mohammedia mellom 21. november og 1. desember for å levere flytende petroleumsgass (LPG) til Afriquia Gaz. Leveransen kom etter at Algerie nektet å fornye den Maghreb-europeiske (GME) gassrørledningen som forbinder Algerie med Spania via kongeriket.

READ  Norwegian stenger tre baser i Spania og kunngjør permitteringer

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *