Alle ører i Norge på havvindguider – reNyheter

Olje- og energidepartementet har åpnet konsultasjoner om retningslinjene for tildelingsprosessen for havluftsonene Utsira Nord og Sorlez Nordzjo 2.

Regjeringen sa at flere detaljer i regelverket burde avklares før de tildeles områder og behandler søknader.

Det foreslås endringer i både marinenergiloven og havenergiforskriften, samt retningslinjer for lisensiering av sjøvann.

Departementet ber spesielt om innspill til prekvalifiseringsprosessen, inkludert på hvilke felt en aktør må ha ferdigheter til å bygge et storstilt vindpark i det norske farvannet.

Departementet ønsker også tilbakemelding eller generell tilbakemelding om hvordan man prekvalifiserer for et konsortium eller selskaper som ønsker å kvalifisere seg.

Det ber også om innspill til hvilke kriterier som er mest hensiktsmessige for kvalitetstildeling i Utsira Nord, med mål om teknologisk utvikling av flytende sjøluft.

Rådssvar skal sendes gjennom den elektroniske løsningen på regjeringen.no.

Det vil være åpent til 20. august 2021.

Disse prosjektene er en del av en bredere energiledning fra regjeringen om langsiktig verdiskaping fra norske energiressurser.

I likhet med elektrifiseringen av den bredere norske økonomien, har både sjøvann og grønt hydrogen blitt lagt til stortingsmeldingen.

READ  John Le Carr er død

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *