Amazon åpner sin Luna videospillside for alle i USA

Amazon, som prøver å få fotfeste i videospillindustrien, har annonsert at Luna-operativsystemet, kun tilgjengelig på invitasjon, vil være åpent for alle på State Angela Weiss.

Amazon, som prøver å erobre sin plass i videospillindustrien, kunngjorde tirsdag at Luna-operativsystemet, som foreløpig kun er tilgjengelig på telefon, vil være åpent for alle i USA.

Luna lar videospillentusiaster få tilgang til det direkte online, på PC, men også på enkelte nettbrett, telefoner eller tilkoblede TV-er. Ingen behov for konsoll, bare last ned en app, bruk en kompatibel kontroller og få tilgang til god internettforbindelse.

Operativsystemet er en del av en ny trend innen «cloud gaming» (eller spillstrømming) som lar eksterne hjemmeservere fjerne maskinen hjemme.

Mange storheter i bransjen tilbyr sin egen versjon, for eksempel Google med Stadia eller Microsoft med Xbox Game Pass.

Amazon har i årevis prøvd å komme inn i videospill, og rystet opp mange sektorer som allerede har eksplodert.

Selskapet gir ut sine egne spill, med blandet suksessutgivelser, og har en Twitch Live videospillstrømmeside, som er veldig populær blant spillere.

For å fullføre strategien sin introduserte den nettsalgsselskapet Luna i 2020 med et begrenset antall brukere, og det var på tide å oppgradere tjenesten.

Med sin offisielle lansering i USA på tirsdag, tilbyr gruppen en rekke abonnementsplaner.

Spillere som vil ha tilgang til Luna + og dets over 100 videospill fra 1. april, må betale $9,99 per måned.

Formler leveres med Ubisoft-utgiverspill, spill for hele familien, retrospill som Street Fighter 2 eller nettbrettspill.

Amazon Prime-tjenesteabonnenter kan få gratis tilgang til noen avanserte spill hver måned.

Et nytt alternativ lar de som ønsker å kringkaste spillene sine live på Twitch.

READ  Bærbare datamaskiner forbedrer spillet sitt for å bruke AMD og Apple

I full utvikling har videospillindustrien vært utsatt for store manøvrer de siste månedene.

Microsoft, som selger Xbox-konsollen, markedsfører også nettspillplattformen via skyen, spesielt Activision-Blizzard og flaggskipspillene «Call of Duty» som mottok nesten 69 milliarder dollar i januar, noe som legger press på konkurrentene.

Det amerikanske laget bør bli den tredje største aktøren i videospillindustrien målt i omsetning, bak kinesiske Tencent og PlayStation-produsenten Sony fra Japan.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *