Amerikansk militær romdrone returnerer til jorden etter 908 dager i verdensrommet

Det amerikanske militærets X-37B romdrone landet på Cape Canaveral Air Force Base i Florida lørdag etter nesten to og et halvt år i bane, sa flyprodusenten Boeing.

Det ubemannede romfartøyet, hvis første flytur fant sted i 2010, har tilbrakt til sammen mer enn ti år i verdensrommet i løpet av sine seks oppdrag, sier produsenten i en pressemelding. Det «slår stadig rekorder og gir nasjonen vår en enestående evne til raskt å teste og integrere nye romteknologier,» sa Jim Chilton, visepresident i Boeing Space.

Den svært hemmelighetsfulle X-37B ble designet for US Air Force av United Launch Alliance, et joint venture mellom Boeing og Lockheed Martin. Den er ni meter lang, har et vingespenn på 4,5 meter og drives av solcellepaneler.

Pentagon løftet sløret for sine intensjoner i mai 2020, og startet en hel rekke vitenskapelige tester før den siste lanseringen.

Oppdraget var å teste reaksjonene til visse materialer i rommet, evaluere effekten av omgivelsesstråling i rommet på utvalget av frø og konvertere solstråling til radio-elektrisk energi, forklarte militæret.

READ  USA oppfordrer Ukraina til å forhandle med Russland

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *