Amerikansk rettferdighet bekrefter: Gruyère er ikke bare sveitser eller fransk

En amerikansk ankedomstol bekreftet det fredag: I USA refererer begrepet Gruyère faktisk til et generisk navn og kan ikke tildeles denne typen ost fra Frankrike eller Sveits.

Interprofession du Gruyere, som representerer aktører i sektoren i Sveits, og dens franske motpart, Syndicat interprofessionnel du Gruyère, har forsøkt å registrere begrepet i US Registry of Certified Brands. Men overfor kroppens avslag, sendte de inn en klage og tapte den første instansen tidlig i 2022.

Det er ikke noe kriterium for geografisk opprinnelse

Lagmannsretten stadfestet dommen. USA har ikke den samme beskyttelsen for matnavn som i Europa, slik som den beskyttede geografiske indikasjonen (PGI) som beskytter Gruyere i Frankrike, argumenterer de i sin kjennelse. Byrået som er ansvarlig for mattrygghet, FDA, definerer flere kriterier for gruyere, for eksempel «Små hull«Eller den modnes i minst 90 dager. Men kriteriet om geografisk opprinnelse er ikke inkludert.

Lengre»Osten, uavhengig av hvor den er produsert, har blitt solgt under navnet Gruyere i USA i flere tiårDe sier også om den er laget i Wisconsin, USA eller importert fra Nederland, Tyskland eller Østerrike.

Avslutningsvis, skriver de, kan ikke saksøkere gå imot «Hva er klart fra posten: Osteforbrukere i Amerika forstår begrepet «Gruyer» Refererer til typen ost som utgjør den generelle termen«.

Beslutningen har blitt ønsket velkommen av mange aktører i meieriindustrien i USA, inkludert American Dairy Producers Association, som håper den vil oppmuntre de franske og sveitsiske fagforbundene.Slutt å prøve å rive av et vanlig matnavn«Ved å registrere et varemerke.

READ  På bildene: Spanias rekord Tusenvis av mennesker fanget i snøstormen Spania Nyheter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *