Amerikanske lovgivere nominert til Nobels fredspris Hong Kong pro-demokrati bevegelse Hong Kong

Amerikanske lovgivere har anbefalt Hong Kongs pro-demokratiske bevegelse Nobels fredspris, Kaller den globale inspirasjonen for kampanjer som står overfor undertrykkelsen av Beijing.

I et brev til Nobelkomiteen som ble utgitt onsdag, siterte han et estimat som mer enn to millioner mennesker gikk ut på gatene 16. juni 2019, på partibasis.

Gitt Hong Kong Med en befolkning på 7,5 millioner ble brevet ledet av den republikanske senatoren Marco Rubio og demokraten Jim McGovern, medformenn for Kongressens utøvende kommisjon om Kina, og kalte den «en av de største massedemonstrasjonene i historien.» Menneskerettigheter.

«Denne gaven vil hedre deres mot og besluttsomhet som inspirerte verden,» skrev de. «Vi håper at Nobelkomiteen vil fortsette å belyse dem som kjemper for fred og menneskerettigheter Kina Vi mener den demokratiske bevegelsen i Hong Kong fortjener anerkjennelse i år. ”

Lovgivere sa at de forventer at flere Hong Kong-demokrater vil bli straffet i løpet av de kommende månedene «av den eneste grunnen til å stille deres politiske synspunkter stille.»

I fjor vedtok Beijing en nasjonal sikkerhetslov som ble brukt til å kontrollere uenighet etter finanskrisen.

Blant de avrundede er 24 år gamle Joshua Wong, en av byens mest anerkjente pro-demokratiske advokater, siktet for ulydighet.

Amerikanske lovgivere har foreslått at prisen skal gå vidt til alle de som har gått inn for menneskerettigheter og demokrati i Hong Kong siden 1997.

Valgte lovgivere, regjeringer, akademikere og internasjonale dommere over hele verden har rett til å nominere kandidater til Nobels fredspris, og nominasjoner betyr ikke at de blir valgt.

Kina har lagt sterkt press på Norge om å utnevne medlemmer av Nobelkomiteen til parlamentet Til fengslet dissidentskribent Liu Xiaobo – Han var fortsatt i regjeringens varetekt da han døde syv år senere.

READ  Frankrike: Nesten 100 000 nye tilfeller på en dag, ny rekord

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *