Android 12L beta er tilgjengelig: nye funksjoner, kompatibilitet og installasjon

Du kan installere Android 12L for å være en av de første som prøver dette nye operativsystemet. Google har nettopp gjort den første betaversjonen tilgjengelig.

27. oktober 2021, i anledning Android Dev Summit 2021, kunngjorde Google Android 12L. Denne nye versjonen av Android, forskjellig fraAndroid 12, er designet for store skjermer. Dette er nettbrett, sammenleggbare smarttelefoner (men også smarttelefoner med to skjermer), men også Chrome OS og enheter med ekstern skjerm.

Hva kan du forvente av denne første Android 12L beta-støtten?

For brukere inkluderer denne første betaversjonen feilrettinger, forbedringer av brukeropplevelsen og sikkerhetsoppdateringen fra desember 2021. For utviklere er det mye mer interessant her. Faktisk integrerer Android 12L nye verktøy, så vel som de offisielle Android 12L APIene (API-nivå 32).

Utover disse tilleggene finner du de fleste funksjonene som allerede er beskrevet av Google i tidligere oppdateringer.

Det nye multivinduet med betjening av oppgavelinjen.

Det nye multivinduet med betjening av oppgavelinjen.

Dette inkluderer UI-justeringer for store skjermer, mer praktisk multitasking og app-størrelsesoptimalisering.

Hvilke enheter støttes?

Du kan installere Android 12L på en Google Pixel 3a eller en mye nyere piksel, som Pixel 6 Pro (Selv om Android 12L kommer senere på Pixel 6). Du kan også starte Android 12L i Android Studio på Mac, Windows eller GNU/Linux.

Android 12L i emulatoren

Android 12L i emulatoren

For de som har kjøpt en Lenovo Tab P12 Pro, vil du kunne installere Android 12L på et ekte nettbrett, men du må vente noen dager til på den spesifikke betaen.

Hvordan installere Android 12L beta?

Du må bare følge med denne lenken for å bli med i betaprogrammet Android 12L. Du kan få enhetsspesifikke systembilder her.

READ  Trehydraulikk og vannforhold: hvorfor trær dør som følge av tørke

Som en påminnelse er dette en betaversjon, noe som betyr at du vil bli utsatt for feil, manglende funksjoner, ytelsesproblemer … Kort sagt, begynn å installere den bare hvis du har en passende andre enhet.


For å følge oss inviterer vi deg til last ned vår applikasjon for Android og iOS. Du vil kunne lese artiklene våre, arkivene og se de siste YouTube-videoene våre.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *