Antoine Tesnière, Collective Intelligence Machine

Antoine Desnier Sebastian Soriano/Le Figaro

Portrait – grunnlegger av iLumens, professor i anestesiologi-gjenopplivning, dette tidligere Véran-instituttet har drevet PariSanté Campus, et mekka for digital helse, det siste året.

Den morgenen, i amfiteatret på ParisSanté-campus nær ringveien, har forskere, leger og ingeniører ti minutter på seg til å «pitche». En hvit hane, emblem for fransk omsorg, festet til jakkeslaget på jakken hans, fR Antoine Desnier, campus» oppmerksomme og elskverdige eier, skaper diskusjoner for å stimulere kollektiv intelligens. Medical Avatar, en Pasteur og Curie spin-off på plattformen, spesialiserer seg på virtuell virkelighet for å lette kirurgiske prosedyrer. Deretter Quantiq, en oppstart som måler hjertefrekvens og pustefrekvens ved å analysere en pasients ansikt på en enkel smarttelefon. Presentasjoner følger hverandre, koblinger knyttes, møter holdes. Veddemålet ble vunnet.

I desember i fjor, Antoine Tesnière, 45, professor i anestesiologi-gjenoppliving ved AP-HP, PariSanté åpnet dørene til komplekset, en unik plass dedikert til digital helse, favorisert av presidenten. Et år senere syder Hive av talent. «Alt er over…

Denne artikkelen er kun for abonnenter. Du har 84 % igjen å oppdage.

hellig fredag

-70 % på digitalt abonnement

Har du allerede abonnert?
å logge inn

READ  Parker-studien filmet interaksjonen med solen, og den er enda bedre enn Star Wars

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *