Apple-1-datamaskin solgt for 400 000 dollar på auksjon i California


Datamaskinen, i fungerende stand og enda sjeldnere fordi den har et eksotisk trehus, ble anslått til mellom 400 000 og 600 000 dollar av John Moran-huset, som organiserte auksjonen i Monrovia, nær Los Angeles.

En Apple-1 som denne ble solgt for mer enn $900 000 i 2014 av Bonhams-huset.

Selskapet grunnlagt av Steve Wozniak og Steve Jobs bygde bare totalt 200 Apple-1-er, alle håndmontert på Jobs, hvorav de fleste ble solgt på den tiden for 666,66 dollar.

Ifølge ekspert Corey Cohen, intervjuet av avisen Los Angeles Times, har 60 Apple-1-er blitt identifisert til dags dato, men bare 20 av dem fungerer fortsatt.

Modellen er enda mer original da den har en eksotisk treboks, koaen, opprinnelig fra Hawaii-øyene. Bare seks eksempler på Apple-1 med koa-hylster er kjent, ifølge John Morans huskatalog.

I 1976 var Apple-1-ene blant de første modellene av ferdige personlige datamaskiner (med komponentene allerede loddet på hovedkortet spesielt), men de ble ofte solgt uten etui eller tastatur.

Eksemplaret for salg tirsdag ble kjøpt på den tiden av en Chaffey College-professor. Han solgte den videre i 1977 til en av studentene hans, som har beholdt den til i dag.

READ  Jordens lys har redusert dramatisk de siste tre årene.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *