Apple-leverandøren ønsker å flytte fra Kina: iPoder vil bli laget noe i Vietnam

BYD, Apples hovedleverandør til det amerikanske teknologikonsernet, ønsker å flytte deler av iPad-produksjonen fra Kina til Vietnam. Det melder avisen Nikkei. Informasjonen ble bekreftet til Bloomberg av en lokal myndighetsperson. Testen ble allerede utført i mai, sa han.

Dyre låser

Til nå ble iPad-en utelukkende laget i Kina. Men på grunn av Beijings nullregjeringspolitikk og de stramme låsene som er pålagt store byer over hele landet som Shanghai, leter produsenter etter alternativer. Ifølge Apple har tiltak tatt av Kina mot koronaviruset allerede kostet Apple-merket rundt 8 milliarder dollar i salg.

Produksjonen av BYD vil nå finne sted i Phu Tho-provinsen, Nord-Vietnam. Selskapet sysselsetter 4.000 personer til dette formålet, men ifølge en kommunal tjenestemann vil det være behov for rundt 12.000. Fabrikken kan produsere 4,33 millioner nettbrett i året.

Flyplasser er også laget i Vietnam, som Apple ønsker å diversifisere sine produksjonskjeder i Sørøst-Asia. Apple-merket har bedt leverandørene sine om å lagre visse komponenter for å håndtere potensielle forstyrrelser i forsyningskjeder.

Foxconn, et annet stort Apple-datterselskap, overførte deler av produksjonen til Vietnam i fjor.

READ  Lord - Horizon: Forbidden West ble kåret til årets spill

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *