Apple reagerer på meta-advarsel om apper som stjeler passord

«Vi kommer til å rapportere at kanskje en million mennesker ble utsatt for denne appen – det betyr ikke at de ble hacket,» sa David Akranovich, direktør for Metas cybersikkerhetsteam, under en pressekonferanse. .

Siden begynnelsen av dette året har morselskapet til Facebook og Instagram identifisert mer enn 400 «ondsinnede» apper tilgjengelig på smarttelefoner drevet av iOS (Apple) og Android (Google).

«Disse appene er på Google Play Store og Apples App Store og er presentert som bilderedigeringsverktøy, spill, VPN-er og andre tjenester,» sa Meta i en uttalelse.

Når den var lastet ned og installert på mobilen, ba denne booby-trap-appen brukere om å skrive inn Facebook-legitimasjonen for å bruke visse funksjoner.

«De prøver å lure folk til å gi fra seg konfidensiell informasjon for å gi hackere tilgang til kontoene deres,» sa David Akranovich.

Han mener at utviklerne av disse applikasjonene ønsker å gjenopprette ikke bare passordene til Facebook-profiler, men også andre passord.

«Målet virket veldig udifferensiert,» bemerket han. Målet er å «få så mange ID-er som mulig».

Meta sa at de delte funnene sine med Apple og Google.

Google sa at de allerede har fjernet de fleste appene flagget av Meta fra Play Store.

«Ingen av appene identifisert i rapporten er ennå tilgjengelig på Google Play,» skrev en Google-talsperson til AFP.

Apple på sin side fortalte AFP at bare 45 av de 400 appene var på iOS og allerede var fjernet fra App Store.

Mer enn 40 % av programmene rapportert av Meta ble brukt til å redigere bilder. Andre hadde enklere verktøy, for eksempel å gjøre telefonen om til en lommelykt.

READ  Apple bekrefter bytte til USB-C-lader

David Akranovich rådet brukere til å være forsiktige når de ber om legitimasjon uten en god grunn, eller når løfter er «for gode til å være sanne».

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *