Apple ville ha tilgang til personopplysningene til iPhone-brukere

Et brudd på personopplysningssikkerheten i eple ble oppdatert av to forskere innen digital sikkerhet. De demonstrerte at Cupertino-selskapet kunne identifisere hver bruker av en iphone gjennom en unik identifikator, informer våre kolleger på bfm tv.

«Ny oppdagelse: Apples datastatistikk inneholder en identifikator kalt «dsId». Vi var i stand til å bekrefte at «dsId» står for «Directory Services Identifier», en unik identifikator som autentiserer en konto. iCloud. Noe som betyr at Apple kan identifisere deg personlig,» forklarte forskerne.

En praksis i strid med Apples offisielle diskurs

Med denne prosessen vil Apple også kunne få tilgang til brukerinteraksjoner med appbutikken. app Store Fra søk til apper som er sett og hvor lenge til annonser som er sett. På dette tidspunktet er det umulig å vite om Apple-merket bruker disse dataene eller ikke, og i så fall i hvilken sammenheng.

READ  Spotify kan endelig teksten til sangen

Sannheten er imidlertid at denne typen oppdagelser strider mot den offisielle diskursen til merkevaren om sikkerheten til personlig informasjon av sine brukere. Apple nøler ikke med å prise spesielt App Tracking Transparency, en enhet som gir brukerne av merkets enheter muligheten til å nekte å bli sporet av visse applikasjoner.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *